2010. nov 04.

Whitmarsh: Alonso végső győzelme ugyanolyan értékes lehet

írta: FormaNet
Whitmarsh: Alonso végső győzelme ugyanolyan értékes lehet

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, hogy amennyiben Fernando Alonso lesz a bajnok, úgy a Ferrari csapatutasításának ellenére sem halványodik el az idei világbajnoki trófea fénye. 

A Német Nagydíjon történt csapatutasításról már (talán a kelleténél többször is) mindenki értesült, és most, a szezon vége felé egyre több olyan vélemény hallani, hogy amennyiben a Ferrari spanyol pilótája azzal a hét ponttal lenne bajnok, amit azért tudott begyűjteni, mert a csapat utasítására Felipe Massa Hockenheimben elengedte, az komoly foltot ejthet a címen. 


Whitmarsh - ellentétben Christian Hornerrel - úgy véli, az FIA döntését tudomásul kell venni, és ha a Ferrari spanyol pilótája lesz a bajnok, azt semmiképpen sem szabad kisebb eredménynek betudni, mit bármely más pilóta világbajnoki címét. 
A szakember szerint a Formula-1 történetének egyik legnagyobb szezonjában ezt senki sem teheti meg. Továbbá elmondta, hogy ha magán emberként nem is ért egyet a Német Nagydíjon történtekkel, az azért meggyőződése, hogy nem szabad egy incidens miatt a Ferrari egész éves eredményeit, vívmányait elvitatni, mert a csapatutasítástól függetlenül, a Ferrari a szezon közepétől nagyon komolyan küzd, és jelenleg nagyon versenyképesek, Fernando Alonso pedig az egyik legkomolyabb ellenfél. 

Mindemellett nagyon örül annak, hogy a McLaren is részt vesz ebben az óriási véghajrában. „Két futammal a vége előtt még több pilóta is esélyes, az a fontos, hogy mi is köztük vagyunk” – fogalmazott Whitmarsh,
Véleménye szerint bár csapata az utóbbi futamokon veszített az esélyekből, ám a bajnokság még mindig nyitott, és még bárki lehet a befutó. „A Red Bull és a Ferrari fej-fej mellett haladnak, és természetesen ehhez a McLaren is csatlakozik, és ez a nagyszerű a bajnokságban, hogy minden megváltozhat akár Interlagosban is.” – bizakodott a wokingiak csapatfőnöke. 

 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 martin whitmarsh csapatutasítás