2010. nov 05.

A sorrend nem változott, továbbra is Vettel-Webber duó a leggyorsabb Interlagosban

írta: FormaNet
A sorrend nem változott, továbbra is Vettel-Webber duó a leggyorsabb Interlagosban

A Brazil Nagydíj második szabadedzésén sem volt gyorsabb versenyző Sebastian Vettelnél. Csapattársa, Mark Webber most is a második legjobb időt autózta, mögötte pedig a világbajnoki csata másik két résztvevője, Fernando Alonso és Lewis Hamilton sorrend alakult ki. A hazai közönség favoritja, Felipe Massa ötödik lett, bár a brazil az edzés leintése előtt fél órával már feladta a gyakorlást, ugyanis most éppen az ő F10-ese adta meg magát.

A pénteki nap második gyakorlásán sem lehetett panasz az időjárásra, egyelőre az előre megjósolt csapadék (amire egyébként a holnapi nap is számítani lehet) nem érkezett meg.


Fernando Alonso kocsijában a csapat motort cserélt, miután az, a délelőtti tréning utolsó percében megadta magát, de a csapatnál nem aggódták túl a problémát, ugyanis elmondásuk szerint ezt a motort már mindenképp lecserélték volna a második szabadedzésre. Ez azért is hihető, mert Alonso valóban spórolt a használt erőforrással, hiszen Christian Klien után ő tette meg a legkevesebb kört, pontosan 20-at, addig míg csapattársa Felipe Massa 26 kört teljesített. A Ferrari elmondta, hogy számoltak azzal, hogy ez a motor már nem fogja kibírni a másfél órás edzést.

Délután már sokkal szorgalmasabb volt a mezőny, és húsz perc elteltével minden versenyző neve mellett sorakozott mért idő.
A délelőtt Renault-ját leamortizáló Petrovnak is kipofozta csapata a kocsit, így folytatni tudta a munkát, bár az orosznak valószínűleg nem ez lesz a szerencsenapja, ugyanis délelőtti balesete után még egy kétezer eurós büntetést is kapott bokszutcai gyorshajtás miatt.

A Red Bull versenyzői igen gyorsan elfoglalták az első két helyet, a változatosság kedvéért Mark Webber és Sebastian Vettel sorrendben, és ez a felállás jó ideig semmit nem változott.
Mögöttük a legjobb most is Lewis Hamilton volt, negyediknek pedig a hazai közönség kedvence, Felipe Massa sorakozott be, de a brazil legjobb ideje már majd nyolctizeddel volt rosszabb az élen álló Webberétől.

Az edzés második felére már előkerültek a szuperlágy abroncsok, előbb a kisebb alakulatoknál, majd az utolsó fél órára már a nagyok is felpakolták a lágyabb gumikat, így várható volt még némi kavarodás az első helyeken.

Nem is kellett sokat várni a köridők javulására, és amíg Mark Webber egy ideig még tartotta magát a lista tetején, addig Fernando Alonso befurakodott a két Red Bull közé másodiknak. Felipe Massa nem sokáig élvezhette a szuperlágy gumikat, ugyanis - szinte ugyanott ahol délelőtt a spanyolnál – most éppen az ő F10-ese döntött úgy, hogy idő előtt szabadságolja magát. Massa a rádión arra panaszkodott csapatának, hogy üresbe ugrott a váltója, így valószínű, hogy a váltó vagy a kuplung hibásodott meg Ferrarijában.

Elsőként (és egyben utolsóként) Sebastian Vettel lépte át az 1:12-es álomhatárt (1:11.968), és ezt az eredményt már nem is tudták túlszárnyalni a riválisok, így az élen az első szabadedzéshez hasonló eredmény született, annyi különbséggel, hogy a két Red Bull mögött Fernando Alonso volt a leggyorsabb. Lewis Hamilton a negyedik helyen zárt, míg csapattársa, Jenson Button a hetedik lett. Az idő előtt búcsúzó Felipe Massa legjobb ideje az ötödik helyre volt elég.

Második szabadedzés eredménye: 


Szombat:
Harmadik szabadedzés: 14.00-15.00
Időmérő: 17.00 

Vasárnap
Verseny: 17.00
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull brazil nagydíj interlagos sebastian vettel második szabadedzés