2010. nov 07.

Buttonnak sikerült elmenekülnie egy rablótámadás elől

írta: FormaNet
Buttonnak sikerült elmenekülnie egy rablótámadás elől

Jenson Button a tegnapi időmérő után újabb adrenalinfröccsel folytatta napját, az úton hazafelé fegyveres rablótámadást kíséreltek meg autója ellen.

A regnáló világbajnok édesapjával, fizikoterapeutájával és menedzserével volt úton az időmérő után szállodája felé, amikor hat felfegyverzett rabló próbált meg behatolni az autóba, miközben a kocsi a forgalom miatt megállni kényszerült. Az incidensben szerencsére sem Jenson Button, sem a többi utas nem sérült meg. Az autó egyébként páncélozott volt, és egy ilyen helyzetekre kiképzett, felfegyverzett rendőr vezette. A vezető lélekjelenlétének, és gyors helyzetfelismerésének köszönhetően nem történt tragédia, a világbajnok és kísérete gond nélkül visszaért a szállodába.

Az incidens miatt a Formula-1 teljes vezetése komoly aggodalmának adott hangot.

 
 
Az ügy kapcsán Button a következőket mondta: "Miután letértünk az autópályáról, éppen a szegénynegyed szélén haladtunk el igen nagy forgalomban. Egyszer csak egy aranyos kutya ugrott elénk. A következő pillanatban egy férfit láttam, aki pisztolyt tartott a kezében. A sofőr ekkor padlóig nyomta a gázt. Ezután láttunk még hat férfit, géppisztolyokkal hadonászva. A sofőrünk legendás volt. Nagyon ijesztő volt az egész. Nem tudom tudták-e,hogy kik vagyunk, csak annyit kérdeztem: azok nem fegyverek? De a sofőr már száguldott is. Annak örülök, hogy a barátnőm, Jessica nem volt velem, nagyon megrémült volna”
 
 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 forma1 brazil nagydíj jenson button rablótámadás