2010. nov 20.

Ismét a Ferrari volt a legjobb a Pirelli abroncsokon

írta: FormaNet
Ismét a Ferrari volt a legjobb a Pirelli abroncsokon

A Pirelli tesztek második, és egyben utolsó napján ismét a Ferrari volt a leggyorsabb. Ezúttal Fernando Alonso tesztelhette az abroncsokat, és csapattársához hasonlóan, a spanyol sem tétlenkedett a nap folyamán. Összesen 105 kört tett meg a Yas Marina versenypályán, miközben  - már 2011-re készülve – néhány új elemet, illetve egy új bukósisakot (a Schuberth márka legújabb modelljét) is kipróbált.

Fernando Alonso elégedetten zárta a napot: "Mindig érdekes amikor valami újat kell kipróbálni, ezért is váram a mai napot, és mivel Felipe is pozitív visszajelzéseket adott, ezért bizakodóan ültem ma autóba. Összességében nagyon elégedett vagyok a gumik működésével, és úgy vélem nincs drámai különbség a Bridgestone és a Pirelli abroncsok között. Minden rendben ment, nem ért különösebb meglepetés."

Nico Rosberg tegnap ugyan nem volt elájulva az abroncsoktól, ennek ellenére ma Michael Schumacher a második legjobb időt produkálta. A hétszeres világbajnok egy rövid ideig még át is vette a vezetést Alonsótól, és bő egy másodperccel volt jobb, mint csapattársa tegnap.

A harmadik helyen záró Sebastian Vettelt mindkét nap defekt hátráltatta, de miután a Pirelli szakemberei megvizsgálták a probléma okát, kiderült, hogy mindkétszer törmelék okozta a defektet, és nem az abroncs összetételében volt a hiba.

A mai nappal bezárólag immár hivatalosan is véget ért a 2010-es évad, a csapatokkal legközelebb már csak a januári autóbemutatókon, és a február elsején kezdődő kollektív teszteken találkozhatunk.

A második tesztnap eredménye: 

 Egy kanyarlevágás miatt utólag Michael Schumacher legjobb idejét elvették, így a német végül Oliver Turvey mögött, a hetedik helyen zárt 1:41.757-es idővel.
 
 
Fernando Alonso és Felipe Massa is tesztelte a jövő évre tervezett új bukósisakot, amely nem csak könnyebb és aerodinamikailag is trükkösebb, de a Schuberth a biztonsági tényezőket is tovább növelte legújabb modelljén.
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

teszt f1 pirelli formula 1 abu dzabi