2010. nov 21.

A Force India istálló, India Lewis Hamiltonját keresi

írta: FormaNet
A Force India istálló, India Lewis Hamiltonját keresi

A Force India milliárdos tulajdonosa, Vijay Mallya annak ellenére, hogy szeretne indiai pilótát tudni istállójánál, úgy véli, hogy ez nem kompromisszum kérdése.

Bár Vitantonio Liuzzit szerződés köti a csapathoz a következő szezonra is, a tulajdonos csapatfőnök nem titkolta, hogy még mindig nem biztos egyik pilótaülés sorsa sem. Mallya szeretné a lehető leggyorsabb pilótákat csatasorba állítani, nemzetiségtől függetlenül. Több név is szóba került, úgy mint Nico Hülkenberg, Nick Heidfeld, Karun Chandhok és Paul di Resta.

“Mindenki az kérdezi tőlem, miért nem szerződtettek egy indiai pilótát. Én nagyon szeretnék a kocsinkban tudni egyet, de csak olyat aki hibátlanul küzd, mivel mi százmilliót költünk a fejlesztésekre, hogy néhány tizedet javulni tudjunk.  Ezért nem tudok kompromisszumokat kötni a tapasztalat a minőség és a siker tekintetében. A végleges döntés úgy hozzuk meg, ahogy azt a csapat érdeke megkívánja. Jövőre minél több pontot szeretnénk gyűjteni, és felállni ismét a dobogóra.”

 
Az indiai üzletember azonban szeretné megtalálni – ahogy fogalmazott – az új Lewis Hamiltont, és a csapat nagy hévvel már meg is kezdte a tehetségek felkutatását.
 
„1,2 milliárd ember él az országunkban, biztos vagyok benne, hogy ott bujkál egy új Lewis Hamilton közöttük, csak meg kell találni. Tudom ez olyan, mint ha tűt keresnénk a szénakazalban, de remélem meg fogjuk találni azt a tűt. Éppen ezért vadászunk arra a bizonyos pilótára” – fogalmazott Vijay Mallya.
 
Egy indiai versenyző szerepeltetése a száguldó cirkuszban, a Formula-1-nek, és magának Bernie Ecclestone-nak is alapvető érdeke lenne, hiszen a 2011-es szezonban debütál az Indiai Nagydíj, és egy hazai pilóta jelenléte jelentősen növelheti a jegyeladásokat. Nem véletlen, hogy amikor az indiai versennyel kapcsolatos tárgyalások már előrehaladott állapotban voltak, éppen a FOM vezér volt az aki - befolyását is felhasználva - támogatta Karun Chandokot abban, hogy egy újonc csapatnál sikerüljön pilótaülést szereznie.
 
Az Indiai Nagydíj 2011. október 30-án megrendezésre, minden idők leghosszabb Formula-1-es szezonjának 18. futamaként. Az 5.5 kilométer hosszú pálya a fővárostól 50 km-re épült, Hermann Tilke tervei alapján. A szerződés értelmében 10 évig garantált, hogy futamot rendezhet a világ legnépesebb országa.
 
Az Indiai Nagydíjról egyéb információk itt:
 
 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 forma 1 force india vijay mallya indiai nagydíj