2010. nov 27.

Vettel és Schumacher a negyedik győzelmére készül hazai közönség előtt - RoC

írta: FormaNet
Vettel és Schumacher a negyedik győzelmére készül hazai közönség előtt - RoC

Ma este a Nemzetek Kupájával kezdetét veszi az immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő Race of Champions jótékonysági gálaverseny, melyen az autó-motorsport kiválóságai mérik össze tudásukat, ezúttal a düsseldorfi Esprit Arénában. 


Formula-1-es pilóták közül a már rutinos Michael Schumacher és Sebastian Vettel, valamint a 2004-es RoC bajnok, Heikki Kovalainen, és a teljesen újoncnak számító négyszeres világbajnok, Alain Prost is harcba száll. Mindemellett olyan sztárpilóták is felsorakoznak mint a hétszeres rali-világbajnok Sébastien Loeb (aki már három Bajnokok Bajnoka trófeával is büszkélkedhet), a Le Mans-i 24 órás verseny nyolcszoros győztese, Tom Kristensen, a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx, vagy éppen az ötszörös gyorsasági-motoros világbajnok, Mick Doohan.

A tavaly óta két naposra bővült rendezvény első napján a Nemzetek Kupájáért, vasárnap pedig az egyéni versenyen, a Bajnokok Bajnoka címért zajlik a küzdelem.

A ma este főszereplője minden bizonnyal a Németországot képviselő Michael Schumacher és Sebastian Vettel páros lesz, és nem csak azért, mert hazai közönség előtt mérkőzhetnek meg az autósport kiválóságaival, hanem mert a nyerő-duó már 2007 óta zsinórban háromszor is elhódította a trófeát, és most hazai szurkolók előtt természetesen a negyedik diadalra készülnek.

Sebastian Vettel: "Nagyon különleges lesz a hazai rajongóink előtt versenyezni.  A RoC egy teljesen más világ, mint az F1, de nagyon szórakoztató a motorsport különböző területén versenyző pilótákkal összemérni az erőnket. A célunk az, hogy jól érezzük magunkat, de ha a sisak már a fejünkön lesz, természetese azon leszünk, hogy nyerjünk.” 

Michael Schumacher: "Nagyszerű dolog, hogy a hazai rajongóink előtt versenyezhetünk.  Bárhol is rendezték ezidáig, a RoC mindig nagy sikert aratott, és most, hogy Németországba látogat, nagyon különleges pillanat lesz Sebastian számára.  Megnyerte a világbajnokságot, így ez egy tökéletes alkalom lesz az ünneplésre. Persze megpróbáljuk elhódítani Németország számár a trófeát. Ez nagy motiváció számunkra.”

A versenyzők minden évben többféle autóban ülve mérik össze tudásukat (természetesen mindig egyforma modellel történik a versengés). Az idén a szokásos ROC buggy, KTM X-Bow, RX150 és Solution F mellett Audi R8 LMS, Porsche 911, FJ-Racecar, és VW Scirocco volánja mögött kell majd bizonyítaniuk a sztárpilótáknak.
 


Nov. 27. szombat 19:00-22:00 - Nemzetek Kupája 
 
Csoportok
A csoport: 
Team France (Alain Prost, Sébastien Loeb) 
Team Nordic (Heikki Kovalainen, Tom Kristensen) 
Team Portugal (Alvaro Parente, Filipe Albuquerque) 
Team Great Britain (Andy Priaulx, Jason Plato) 

B csoport: 
Team Germany (Michael Schumacher, Sebastian Vettel) 
Team USA (Carl Edwards & Travis Pastrana) 
Team All Stars (Mick Doohan, Tanner Foust) 
Team Benelux (Bertrand Baguette, Jeroen Bleekemolen)

Nov. 28. vasárnap 13:00-16:00 - Bajnokok Tornája 
 
Csoportok
A csoport: 
Sébastien Loeb 
Heikki Kovalainnen 
Jeroen Bleekemolen
Bertrand Baguette  

B csoport: 
Tom Kristensen 
Andy Priaulx   
Mick Doohan  
Travis Pastrana 

C csoport: 
Sebastian Vettel 
Carl Edwards 
Filipe Albuquerque 
Tanner Foust 

D csoport: 
Michael Scumacher 
Alain Prost 
Jason Plato 
Alvaro Parente 


Az eseményt a SkySport2, a MotorsTV és a német ZDF csatorna közvetíti, illetve interneten is elérhető lesz a freecaster.tv honlapján, ahol 4.99 euró ellenében mindkét nap versenye megtekinthető, és a visszajátszás lehetősége is adott.
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 
 
 

 

Szólj hozzá

michael schumacher sebastian vettel race of champions bajnokok tornája