2010. dec 10.

Prost szerint hazájának autó-fóbiája van

írta: FormaNet
Prost szerint hazájának autó-fóbiája van

A Formula-1 egyetlen négyszeres világbajnoka, Alain Prost nemrégiben sajnálattal beszélt arról, hogy a Francia Nagydíj egyelőre nem tér vissza a király-kategóriába, és azt is elkeserítőnek tartotta, hogy jelenleg egy versenyző sem képviseli hazáját a szériában. Miután a napokban a Renault is eladta részesedését, és jövőre már csak motorszállítóként lesz jelen a sorozatban, a francia versenyző ismét döbbenetét fejezte ki hazája és a király-kategória haldokló „kapcsolatát” illetően, és vélemény szerint a Renault döntése az utolsó szög volt a koporsóban.

Prost mindamellett, hogy rendkívül csalódott, nem adja fel a reményt.
„ Lehet, hogy pesszimistán hangzik, de tény, hogy Franciaország lesüllyedt. Ez azonban nem biztos hogy rossz dolog, optimistának kell lenni. Az emberek majd felismerik, hogy egy autógyártó országban ez így nem működhet, és akkor talán olyan intézkedéseket kezdeményeznek melyekkel visszatér majd minden a normális kerékvágásba, sőt akár még jobb is lehet a helyzet mint a múltban. Ezt ugyan jelenleg még elég nehéz elképzelni, mert az ország némi „autó-fóbiával” küzd. A vállalatok nem fektetnek a Formula-1-be, nagydíjunk sincs, sőt még francia versenyző sem szerepel a szériában” – vélekedett a négyszeres világbajnok, aki ezáltal nem lepődött meg a Renault döntésén sem.

„Számomra nem volt meglepetés ami történt. Sajnálatosnak tartom, de a költségek miatt megértem. Természetesen az egy jó dolog, hogy motorszállítóként továbbra is a szériában marad, de nekem hiányozni fog, és így Franciaország és a francia versenyzők most még nehezebb helyzetbe kerültek” – sajnálkozott Alain Prost.


 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

f1 renault formula 1 alain prost francia nagydíj