2011. jan 07.

Whitmarsh is csatlakozott az F1 utánpótlás-nevelését biztosító F1 iskolák védnökeihez

írta: FormaNet
Whitmarsh is csatlakozott az F1 utánpótlás-nevelését biztosító F1 iskolák védnökeihez

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh csatlakozik azon előkelő F1-es személyiségek csoportjához, akik tapasztalataikkal, tudásukkal, és a száguldó cirkuszban megszerzett hírnevükkel támogatják az F1-es iskolákat. 


Az F1-es iskolák alapítója és elnöke, Andrew Denford üdvözölte a szakember csatlakozását, és elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy Martin Whitmarsh elfogadta a felkérést, és végre köreikben tudhatja a mclarenes csapatvezetőt.
"Ez a kezdeményezés szoros kapcsolatot ápol a Formula-1-el, és az ott dolgozó személyek közvetlen részvétele jelentős segítség a hallgatók számára. Martin egy inspiráló csapat vezetője, és nagyra értékeljük, hogy csatlakozott az F1 iskolák többi védnökéhez" – nyilatkozta Denford

Az F1 iskolák védnökeinek névsorában megtalálható Adrian Newey, Mike Gascoyne, vagy éppen Ross Brawn

Whitmarsh szintén örömét fejezte ki, hogy immár ő is a patrónusok sorát erősíti:
"Ez az oktatási kezdeményezés nagyszerű módja annak, hogy arra ösztönözze a hallgatókat, és úgy tanulják a tantervben szereplő témaköröket, hogy közben igazi F1 rajongókká váljanak. A sport jövőjének hosszú távú érdekeit figyelembe véve, ez a kezdeményezés biztosítja a fiatal tehetségek nagyszámú utánpótlását. Néhány hallgatóval már találkozhattunk a 2009-es Világdöntő után Londonban, ahol a győztes csapat egy kirándulást kapott tőlünk a McLaren technológiai központjában. Ez jelentősen hozzájárul a hallgatók sporttal-, és mélyebb műszaki ismeretekkel kapcsolatos tudásához, és tudjuk, hogy az F1 iskolák fontos szerepet játszanak a diákok felkészítésében a további tanulmányok kapcsán, és a Formula-1-es karreirejüket is nagyban segíti. Biztos vagyok abban, hogy az F1 iskolák öregdiákjait rövidesen látni fogjuk a Formula-1-ben, vagy néhányukat akár a Vodafone McLaren Mercedesnél is."

Az F1 iskolák kihívást jelentenek a diákok számára a tervezés, a gyártás és verseny kapcsán, amit CO2 hajtású modellekkel végezhetnek. Ez az egyetlen ilyen jellegű tudományos kihívás a 9-19 éves korosztály számára a világon. Az iskola arra ösztönzi a diákokat, hogy minél többet megtudjanak, és minél jobban használják a fizikai, az aerodinamikai ismereteket a tervezés és a gyártás során. Mindemellet a garfikai ismereteket is elsajátíthatják, mely magába foglalja az arculattervezést, illetve a szponzoráció és marketing is hozzátartozik a tananyaghoz. Ezen kívül elsajátíthatják a vezetési technikákat, gyakorlatot szereznek a csapatmunkában, és fantáziadús, izgalmas módszerekkel a pénzügyi stratégia gyakorlati alkalmazását is elsajátíthatják.
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 mclaren martin formula 1 utánpótlás whitmarsh f1 iskola andrew denford