2011. feb 20.

A Hispaniánál újabb név tűnt fel - Giorgio Mondini is tesztel ma a kiscsapatnál

írta: FormaNet
A Hispaniánál újabb név tűnt fel - Giorgio Mondini is tesztel ma a kiscsapatnál

A Hispani Racing Teamnél szombaton Vitantonio Liuzzi tesztelhetett, aki ugyan nagy eséllyel pályázik az utolsó kiadó helyre, de egyezség még nem született, és a katalánok ma egy újabb pilótát sorakoztatnak fel Giorgio Mondini személyében.

A 30 éves svájci pilótának viszonylag későn, 21 esztendős korában indult el versenyzői karrierje. Először a Formula Renault 2000 Eurocup bajnokságban tűnt fel, majd a Formula Renault V6 sorozatban folytatta, ahol 2004-ben bajnok lett. Jutalma egy tesztlehetőség volt a Renault F1-es csapatánál, így egyszer már kipróbálhatott egy királykategóriás gépet, és nem is akármilyet, hiszen a vb győztes R25-öt vitte pályára 2005 decemberében, éppen Barcelonában. Ebben az évben már a GP2-ben szerepelt a David Price Racingnél, de pontot nem sikerült gyűjtenie.

Az A1GP első szezonjában (2005-2006) az előkelő második helyen végzett a svájci színeket képviselő csapattal, ami ugyan elsősorban a csapattárs, Neel Jani érdeme volt, de Mondini is rajthoz állhatott a 11 fordulós bajnokság utolsó két futamán.

2006-ban a Midland F1 Racing tartalékpilótája volt de Tiago Monteiro és Chritijan Albers mellett csak néhány pénteki szabadedzésen kapott lehetőséget.

2009-ben a Kolles alakulattal részt vett a LeMans-i 24 órás versenyen, ahol a kilencedik helyen értek célba az LMP1-esek között, egy turbo diesel motorral hajtott Audi R10 TDI-vel.

Mai tesztelők:

Red Bull-Renault – Mark Webber

McLaren-Mercedes – Lewis Hamilton

Ferrari – Felipe Massa

Mercedes – Nico Rosberg

Lotus Renault – Vitalíj Petrov

Williams-Cosworth – Rubens Barrichello, Pastor Maldonado

Force India-Mercedes – Adrian Sutil

Sauber-Ferrari – Sergio Perez

Toro Rosso-Ferrari – Sebastien Buemi

Team Lotus-Renault – Jarno Trulli

Hispania-Cosworth – Giorgio Mondini

Virgin-Cosworth – Timo Glock

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 harmadik nap formula 1 kollektív hispania giorgio mondini