2011. feb 26.

A Sauber nem aggódik a rutinos pilóták hiánya miatt

írta: FormaNet
A Sauber nem aggódik a rutinos pilóták hiánya miatt

A Suaber F1 Team két fiatal pilótával, a mindössze egy teljes szezont versenyző Kamui Kobajasival, és az újonc Sergio Perezzel vág neki az idei szezonnak, így a Hispánia kivételével a svájci alakulat az egyetlen a mezőnyben, aki a legkevésbé tapasztalt pilótapárosra épít. A csapat ugyanakkor egyáltalán nem aggódik a rutinos pilóták nélkülözése miatt, és a technikai igazgató James Kay szerint ez nem jelent hátrányt a fejlesztések folyamatában sem.

A tavalyi évben Kobajasi két tapasztalt versenyzőre, Pedro de la Rosára, és Nick Heidfeldre tudott támaszkodni, de most ő lett a csapat rutinos versenyzője, akinek technikai visszajelzéseivel kell segítenie csapatát.

James Key elmondta, hogy a japán készen áll arra, hogy megfeleljen ezeknek a kihívásoknak is. 
"Mindketten nagyon jó munkát végeznek, folyamatosan együttműködnek egymással is, és tisztességes visszajelzéseket kapunk tőlük. Kamui mindenben segít amiben csak lehet, hogy megértsük a gumik és az autó viselkedését. Az ő visszajelzései pontosan azt tükrözik, amit mi is látunk."

A technikai igazgató szerint a tavaly még GP2-ben versenyző Sergio Perez is remekül beilleszkedett a csapatba, és már most igen hatékonyan tolmácsolja elképzeléseit a mérnökök felé. 
"Sergio nagyon tanulékony, és kérdezés nélkül is rendkívül hasznos észrevételekkel áll elő. Nem csupán a vezetéssel foglalkozik, hanem bejön a bokszba megbeszélni a részleteket, és az elképzeléseit is elmondja, ami ebben a szakaszban nagyon jó dolog. Természetesen soha nem előny a tapasztalatlanság, de az biztos, hogy Kamui és Sergio nem jelent hátrány a csapatnak."

Key annak ellenére is tökéletesen elégedett a fiatal mexikói teljesítményével, hogy mind Jerezben, mint Barcelonában történt egy-egy kisebb baleset.

"A jerezi kicsúszás azt gondolom a tapasztalatlanság és a túlzott optimizmus együttesének volt köszönhető, de ettől ő csak erősebb lesz. Barcelonában a vizes aszfalt és a még ismeretlen gumik miatt csúszott meg, de összességében nagyon jól szerepelt. Persze van még mit tanulnia az autóról, és kell még idő ahhoz, hogy megtanulja hogyan kell kihozni belőle a maximumot úgy, hogy közben konstans teljesítményt produkáljon" - értékelte az újoncot Key.

 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 sauber james key sergio perez kamui kobajasi