2011. már 01.

Hivatalos: Az Infiniti csatlakozott a Red Bullhoz, a motor elnevezése Renault marad

írta: FormaNet
Hivatalos: Az Infiniti csatlakozott a Red Bullhoz, a motor elnevezése Renault marad

Kedden hivatalosan is megerősítették az egy nappal ezelőtt kiszivárgott híreket, miszerint az Infiniti idén a Red Bull partnereként csatlakozik a szériához. A hivatalos bejelentésnél azonban az is kiderült, hogy az előzetes feltételezésekkel ellentétben a japán márkanév nem a motorok nevében szerepel majd.

 
A Red Bull technikai és motorszállító partnere továbbra is a Renault marad, míg az Infiniti a csapat főtámogatója lesz. A megállapodás két évre szól, és ennek alapján az Infiniti neve és logója kiemelt helyet kap az autón (többek között a hátsószárnyon és az orrkúpon), valamint a csapatruházatra is rákerül az új támogató.
 
Az Infiniti alelnöke, Andy Palmer elmondta, hogy a megállapodásban szó sem volt arról, hogy a motor nevében kapjanak szerepet.

„Természetesen van egy szoros kapcsolat a Renault és a Nissan között, hiszen a partnerség révén a Renault 44%-ot birtokol a Nissannál, és a Nissan 15%-ot a Renault-nál, így nyilvánvalóan erős kapcsolat van közöttük, de az Infiniti mint motorszállító márka, egyszerűen nem lett volna valóságos”- ecsetelte az alelnök, mindemellett azt is elárulta, hogy a jövőben a technológia területén is szívesen működnének együtt az osztrák csapattal, ám erről még konkrét tervek nem születtek.  
A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner szintén megerősítette, hogy az Infinitivel kötött megállapodás nem befolyásolja a Renault partnerséget.
„Mi továbbra is szorosan együttműködünk a francia márkával, és a belátható jövőben ők szerepelnek az autó nevében is. A Renault vezetett be minket a Nissan és ezáltal az Infiniti partnerségbe, de a jövőben ez leginkább különböző technológiákra összpontosul, és nem érinti a motorokat. 2013-ig biztosan nem változtatunk”- jelentette ki Horner.
 
A csapatfőnök természetesen nagy előrelépésnek tartja az új partnerséget.
„Azt gondolom, hogy ez a megállapodás komoly előrelépést jelent számunkra a globális piacon, és a széria számára egyaránt jövedelmező, hiszen megmutatjuk az autógyártóknak, hogy még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is van potenciál a Formula-1-ben.”
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 renault formula 1 red bull infinití f1 szponzor