2011. már 20.

Sutil: Ausztráliában a kockás zászló pontot jelenthet

írta: FormaNet
Sutil: Ausztráliában a kockás zászló pontot jelenthet

Adrian Sutil kemény szezonkezdésben bízik. A német pilóta elismerte, hogy a szezonnyitó nagydíjra nagyobb sebességet vár az Force Indiától.

 
Amíg más középmezőnyben versenyző csapat, mint a Sauber, vagy a Toro Rosso láthatóan jelentős előrelépésekkel dicsekedhet a téli tesztek során, addig a Force India csak ritkán került a címlapokra.
 
Sutil elismerte, hogy bár a VJM-04 megbízhatóságával nincsenek problémák, a sebbesség vonatkozásában viszont sok még a tennivaló.
 
"Van egy megbízható autónk, ami mindenképpen pozitív, és sokat segíthet az első versenyeken. De még mindig keressük a nagyobb sebességet, és egy kis időre van szükség ahhoz, hogy megértsük az autó fejlesztéseit, és új aerodinamikai tulajdonságait. Ebben a tekintetben az első néhány verseny nehezebb lehet, de biztos vagyok abban, hogy rövidesen felvesszük majd a megfelelő versenytempót."
 
A német pilóta bízik abban, hogy a lassabb sebesség ellenére a Force India megbízhatósága kifizetődő lehet Ausztráliában, és kompenzálja a sebességből adódó esetleges lemaradást.
 
„Mindig jó érzés, ha be tudom fejezni az első versenyt, mert akkor érzem igazán úgy, hogy megkezdődött a szezon. A tavalyi Ausztrál Nagydíj az esőnek köszönhetően egy őrült futam volt. Azt hiszem összesen tíz autó fejezte be a versenyt. Ezért is gondolom, hogy nagyon fontos Melbourne-ben célba érni, mert ott pontokat lehet szerezni, ha meglátom a kockás zászlót.
 
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória    
Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 force india melbourne ausztrál nagydíj adian sutil kockás zászló