2011. ápr 02.

Massa: Malajziába már azt az autót kell vinnünk, amit valójában építettünk

írta: FormaNet
Massa: Malajziába már azt az autót kell vinnünk, amit valójában építettünk

A Ferrari nagyon magabiztosan vágott neki a 2011-es évadnak, és a téli felkészülés alapján volt is rá oka, hiszen a 150° Italia teljesítménye és megbízhatósága is megkérdőjelezhetetlen volt a kollektív tesztek alatt. Ezzel szemben a szezonnyitó futam eredménye kiábrándítónak tűnik, még úgy is, hogy a szezon előtti tesztek adataira nem érdemes építeni az erősorrend felállításánál. Jelenleg Maranellóban is azon fáradoznak, hogy minél előbb megértsék a visszalépés okait, mert ugyan Fernando Alonso egy kis szerencsével (és egy jobb starttal) akár dobogós is lehetett volna, ám Felipe Massa továbbra sem boldogul az abroncsokkal.

Massa már tavaly is szenvedett a Bridgestone gumikon, de a téli munkálatok folyamán nyilatkozataiból úgy tűnt, hogy az új abroncsok már sokkal jobban passzolnak majd vezetési stílusához.

"Már akkor megkedveltem a Pirelli gumikat, amikor először próbáltam őket még a régi (2010-es) autón. Most az autó más, de azonnal jobban éreztem magam benne, mint tavaly"- nyilatkozta még az év elején a brazil, így nem meglepő, hogy a melbourne-i problémák őt is váratlanul érintették. Csapata ugyanis rejtélyes módon igen messze került a Red Bull tempójától, és míg a McLaren óriásit lépett előre, addig maranellóiak azzal szembesültek, hogy rengeteg pótolnivalójuk van a következő versenyig. 
 
"Ha van valami tanulsága a szezonnyitónak, akkor az az, hogy rengeteg munka vár még ránk. Sürgősen meg kell értenünk mi történt pontosan Ausztráliában, és azt, hogy mit csináltunk mi, és hogy ehhez képest mit tettek a többiek. A következő versenyen már ott kell lennünk, ahol lenni akarunk, mert Melbourne-ben nem annyi pontot gyűjtöttünk, amire előzetesen számítottunk" – kezdte értékelését Massa a csapat hivatalos oldalán. 

A 29 éves versenyző – csapattársához hasonlóan- továbbra is magabiztos a sikereket illetően, és véleménye szerint az idei konstrukció ennél sokkal versenyképesebb. 

"Az autónk jobb annál, mint amit Melbourne-ben mutatott, és nagyon nehéz pontosan megmondani, miért nem sikerült jobban teljesítenünk. Malajziába már azzal az autóval kell megérkeznünk, amit valójában építettünk, nem pedig azzal, amelyikkel az elmúlt hétvégén versenyeztünk."

A Maláj Nagydíj valóban sokban különbözik majd a szezon legelső helyszínétől, hiszen a hőmérséklet – és ez által az aszfalt hőmérséklete is - nagyjából duplája lesz mint Melbourne-ben volt. Mindemellett Sepangban a csapadékkal is számolni kell, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az Albert Parkban tapasztalt erősorrend már a második nagydíjon teljesen felborul. 
Mindemellett sokan (többek között Flavio Briatore) elfelejtik, hogy egy verseny után még kár lenne leírni egy olyan csapatot, aki a győzelemhez szokott, és a McLarenhez hasonlóan a Scuderia is képes rövid idő alatt csodát tenni. 

 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 maláj nagydíj felipe massa