2011. ápr 08.

A maláj versenyhétvége pénteki eseményei ( Videó)

írta: FormaNet
A maláj versenyhétvége pénteki eseményei ( Videó)

A sepangi pálya adottságaiból kifolyólag viszonylag alacsony amortizációs költségekkel kell számolniuk a csapatoknak, hiszen a széles aszfaltcsík, és a hatalmas bukóterek több hibalehetőséget engedélyeznek. A Maláj Nagydíj pénteki napján sem történt komolyabb baleset, néhány látványos pályaelhagyás azonban most is okozott kisebb-nagyobb fejfájást egy-egy alakulatnak.


A Lotus Renault hétvégéje kissé problémásan indult, ugyanis mindkét autó (utólag kiderült, anyaghiba miatt) első futóművének tartóeleme eltört, így Nick Heidfeld hat kört, míg csapattársa, Vitalíj Petrov mindössze négy kört tudott teljesíteni az első tréningen. A délutáni szabadedzés második felére sikerült orvosolni a problémát, végül egy nyolcadik és egy 13. hellyel kellett beérnie a csapatnak.

Az egyik féktávon Nick Heidfeld autójának jobb első kereke állt be, de a német még vissza tudott gurulni vele a bokszba.
 

 
Vitalíj Petrov kocsijáról leszakadó bal első kerék már valamivel látványosabb kicsúszást eredményezett.

 
Jerome D’Ambrosio ugyanazzal a problémával találta szembe magát az első edzésen, mint a Renault-ban ülő versenytársai, azzal a különbséggel, hogy a Virgin szerelői nem tudták megjavítani az MVR-02-es kódjelű versenygépet, így a belga újonc a második szabadedzésen nem csatlakozhatott a mezőnyhöz.


 
Pastor Maldonado a második szabadedzésen gondoskodott róla, hogy csapatának ne legyen zökkenőmentes napja. A Williams csapat újonca a kelleténél kicsit nagyobb lendülettel érkezett bokszba vezető ívre, aminek következtében a fűre hajtott, majd megpördült és a kavicságyban találta magát. Autója nem sérült túlságosan, és valamivel később újra pályára hajthatott. 

 
Kisebb kicsúszásokat még a „nagyok” is produkáltak a nap folyamán, többek között Fernando Alonso, Lewis Hamilton, és Michael Schumacher is elkalandozott olykor az ideális ívről. 

 

Első szabadedzés eredményei

Második szabadedzés eredményei

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 péntek heidfeld renault formula 1 szabadedzés maláj nagydíj sepang petrov dambrosio