2011. ápr 13.

Vettel szerint nem lesz brutális a dominanciája

írta: FormaNet
Vettel szerint nem lesz brutális a dominanciája

Sebastian Vettel úgy gondolja, nem lesz képes a bajnokságot uralni a teljes szezonban, annak ellenére, hogy az első két futamot sikerült megnyernie.

A német pilóta idei két győzelmével már majdnem egy győzelemért járó pont távolságra került a második helyen álló Jenson Buttontól. A tavalyi évet is figyelembe véve, az utolsó hat versenyéből ötöt sikerült megnyernie, ennek ellenére nem bízza el magát a folytatást illetően.
 
A Maláj Nagydíjon aratott győzelme már nem volt olyan fölényes, mint a szezonnyitón, és ha az időmérőt is figyelembe vesszük, akkor talán nem teljesen alaptalan a regnáló világbajnok véleménye.
 
„Vannak, akik már brutális dominanciáról beszélnek. Egyelőre csak két versenyen vagyunk túl, az idei sorozatból. Láthattuk, hogy néhány napon belül mennyi változás történhet, Malajzia sokkal szorosabb volt, mint Ausztrália.” – mondta Vettel 
 
Vettel utalt a tavalyi világbajnokságra, a poraiból feltámadó Fernando Alonsóra, aki végül Abu Dzabiban mégsem tudta megszerezni a világbajnoki címet, ezzel is azt igazolva, hogy lehetetlen megjósolni a folytatást, és főleg a szezon végi eredményt.
 
„Nézzük meg tavaly mi történt Fernando Alonsóval. Mindenki őt kiáltotta ki bajnoknak, ő volt a favorit, egészen az utolsó versenyig” – érvelt a német pilóta.
 
A bajnokságban jelenleg a második helyen álló McLarenes pilóta, Jenson Button egyet ért a némettel. Button is úgy gondolja, elég egy rossz verseny, egy kiesés, és máris teljesen megváltozhat a sorrend.
 
„A bajnokság nyitott. Sebastiannak már ötven pontja van, és egy nagyon jó pilóta, de úgy vélem egyre közelebb kerülünk hozzá. Tudom, hogy Malajziában kiengedett a végén, de ha az egész versenyt nézzük, mi majdnem olyan gyorsak voltunk, mint ő. Ha a következő versenyét nem fejezi be, és én győzök, akkor már én vezetem a bajnokságot. Ez könnyen megfordíthat mindent” - nyilatkozta a 2009-es világbajnok, Jenson Button.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 fernando alonso formula1 jenson button sebastian vettel