2011. máj 05.

Lauda: A Renault sikereihez egy top versenyző hiányzik

írta: FormaNet
Lauda: A Renault sikereihez egy top versenyző hiányzik

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda nem éppen udvarias, és visszafogott véleményeiről híres, és most éppen az idei remek teljesítményt nyújtó Renault versenyzőivel szemben fogalmazta meg - burkolt, ám egyértelmű - kritikáját.

 
Lauda úgy véli, hogy a Renault valóban rengeteget fejlődött, sőt egészen lenyűgözőnek találja a csapat idei teljesítményét, ugyanakkor nem rejtette véka alá azon véleményét, hogy a valódi sikerekhez szükség lenne egy tehetséges pilótára is.

"A Renault jó autó, de a csapat bizonyos mértékben korlátozva van a versenyzők, Nick Heidfeld és Vitalíj Petrov által. Ők igazán jó munkát végeznek, de a siker utolsó darabkája természetesen egy top pilóta, ami innen most hiányzik. Robert Kubicával biztatóbb lenne a helyzet, de így a Renault ugyan még okozhat meglepetést egy-egy dobogós helyezéssel, de azt hiszem, hogy a világbajnokságba hamarosan már nem fog beleszólni” – vélekedett a 62 éves osztrák legenda.

Lauda szavaiban talán lehet némi igazság, de azt már nyilván sosem tudjuk meg, hogy Kubicával milyen eredmény született volna az előző három versenyen. Heidfeld és Petrov egy-egy harmadik helye ugyanakkor bíztató, hiszen például a Mercedesnek és a Ferrarinak eddig még ennyit sem sikerült elérnie. A csapat Kínában ugyan kissé gyengén teljesített (egy 9. és egy 12. helyezéssel kellett beérniük), ám az első európai megmérettetésre - a többiekhez hasonlóan - az enstone-i székhelyű alakulat is újításokkal készül. A Renault új első szárnnyal, átalakított orr-résszel, valamint átalakított padlólemezzel érkezik Törökországba. 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 lauda renault formula 1