2011. máj 08.

Ecclestone megdöbbentő kijelentése, az F1 felvásárlása és a csapatok tulajdonszerzése kapcsán

írta: FormaNet
Ecclestone megdöbbentő kijelentése, az F1 felvásárlása és a csapatok tulajdonszerzése kapcsán

Bernie Ecclestone, a Formula-1 kereskedelmi jogainak birtokosa továbbra is komolytalannak tartja a News Corporation és az Exor ajánlatát, a Formula-1 felvásárlása kapcsán.

 
Szombaton Isztambulban Ecclestone elmondta: „Semmi sem változott. Valójában Murdoch megpróbál részvényeket vásárolni a Sky-nak, de mert ezt próbálja már három éve, így bőven van benne gyakorlata, de eddig még sikertelenül.
 
A FOM vezetője továbbra is állítja, hogy semmiféle hivatalos, vagy egyéb kapcsolatfelvétel nem történt közte és a News Corp/Exor cégek között az elmúlt hetekben.
 
Arra a kérdésre, hogy várható-e kapcsolatfelvétel az ügyben, Ecclestone nemes egyszerűséggel csak annyit mondott: ”Miért nem kérdezik meg a CVC-t, ők a részvényesek.”
 
A brit üzletember azt azonban elismerte, hogy egyáltalán nincs ellenére az ilyen üzleti mozgolódás.
 
„Ez szép, vagy talán nem? Ők (Exor) már belebonyolódtak ebbe a saját Ferrarijukkal."
 
Ecclestone kizárta annak a lehetőségét is, hogy egy szakadár szériáról beszéljenek az új Concorde egyezmény tárgyalásainak közepette.
 
„Nem lenne elég idő arra, hogy egy alternatív szériát indítsanak, ahogy azt néhány ember szeretné, eddig sem sikerült. Volt már öt vagy hat Concorde megállapodás, előtte mindig voltak hasonló viták. Ez normális előjátéka ezeknek a dolgoknak" - vélekedettporondmester, és azt az elképzelést is kinevette, hogy a csapatok részesedést szeretnének a száguldó cirkusz kereskedelmi jogaiból.
 
„Az ilyet valóban szeretem…. Londonban egy héten két-három alkalommal elmegyek egy étterembe, de nem sok értelme lenne ha azt mondanám a tulajdonosoknak, hogy én is részesedést szeretnék az éttermükben, csupán azért, mert ott szoktam enni. Ezek az emberek meglehetősen hülyén néznének ki teherautóikkal és az egyenruhájukkal együtt, ha sehol sem tudnának versenyezni. Ez olyan lenne, mint ha én elmennék egy étterembe, és nem lenne semmilyen étel, amit fel tudnának szolgálni nekem."
 
Ecclestone meglehetősen barátságtalan véleménye valószínűleg nem marad szó nélkül, és nem ártana azon is elgondolkodnia, hogy állítása fordítva is igaz lehet. Mit is kezdene a kereskedelmi és közvetítési jogokkal, ha a pályákon nem Formula-1-es autók, hanem helyettük csak bogarak, vagy nyulak szaladgálnának.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 bernie ecclestone news corp exor f1 felvásárlása