2011. máj 26.

Kolles hátrébb vonta az agarakat - nem óvja meg a versenyt a Hispania

írta: FormaNet
Kolles hátrébb vonta az agarakat - nem óvja meg a versenyt a Hispania

A Hispania Racing Team csapatfőnöke Colin Kolles kissé lehiggadt, és ígérete szerint nem nyújt be óvást a Monacói Nagydíj után, annak ellenére, hogy a spanyol futamot követően azt nyilatkozta, amennyiben az FIA nem tiltja be a legtöbb csapat által használt fúvott diffúzort, nem lesz más választása, mint megóvni a versenyt.

A csapatfőnök levelet is írt az irányító testület elnökének, Jean Todtnak, amelyben sürgősen kérte a szabályok tisztázását, mivel a barcelonai verseny előtt még az FIA is szabálytalannak ítélte meg ezt a technikát. (Erről bővebben itt olvashattok)

Az FIA a héten reagált Kolles levelére, amiben azt ígérték, a legrövidebb időn belül tisztázzák a kérdéses alkatrészt, és annak használatával kapcsolatos anomáliákat.
Ez a válasz úgy tűnik megnyugtatta a katalán kiscsapat vezetőjét, mert Monacóban elmondta, hajlandó megvárni a Technikai Munkacsoport június 16-i ülését, ahol ez lesz a fő téma.
 
Ezzel elhárult annak veszélye, hogy az FIA esetleg 10 csapat kizárását kezdeményezze akár már a Monacói Nagydíj előtt, mivel a csapatok (még ha tudomásul is vennék a fúvott diffúzor betiltását) az idő rövidsége miatt nem lennének képesek megfelelően kiiktatni a rendszert.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 forma1 monacói nagydíj colin kolles hispania rt fúvott diffúzot f1 óvás