2011. máj 28.

Gascoyne: A hiba pénzbe kerül

írta: FormaNet
Gascoyne: A hiba pénzbe kerül

A Team Lotus csapata a jelenlegi felállásban második F1-es szezonját kezdete meg az idén, és ha a helyezések tekintetében még nem is tapasztalható jelentős javulás, az időeredmények mindenképpen biztatóak. A maláj alakulat szépen lépeget előre, és egyre közelebb kerül a középmezőnyhöz.

 
A tegnapi nap újabb motivációt adhatott az istállónak, miután a londoni bíróság a Group Lotus vs. Team Lotus perben úgy döntött, hogy az alakulat jogszerűen használja a Team Lotus nevet, és a jelenlegi festéseket valamint a logót is.
 
Az istálló elkötelezettsége, és fejlődése elvitathatatlan a száguldó cirkuszban, de több kritika is érte mostanában az alakulatot, elsősorban a pilótapárosukkal kapcsolatban. Sokan úgy vélik, a versenyzők felett – elsősorban Jarno Trullit kiemelve- eljárt az idő.
 
Trulli 15. szezonját tölti a király-kategóriában, idén 36 éves, és egyesek úgy vélik, ideje lenne már átadnia a helyét az ifjabb generációnak.
 
 
Nem így látja ezt Mike Gascoyne, a csapat műszaki vezetője.
„A Spanyol Nagydíj után is biztos vagyok benne, hogy Jarnóban meg van a veleszületett gyorsasága, és a gyors srácok közé tartozik. Már hosszú ideje van a sportban, és még mindig nem veszítette el a képességét, hogy gyorsan körözzön az autóval, és ezzel a csapatot is nyomja előre.”
 
Gascoyne dicsérte másik pilótájukat is, Heikki Kovalainent, és a szakember úgy véli, a finn pilóta tapasztalata jelentősen hozzájárul versenyképességük növeléséhez.
 
„Heikki mindössze az ötödik szezonját tölti az F1-ben, őt igazán nem lehet azzal vádolni, hogy kiöregedett. Ez egy nagyon erős szezon, talán a legerősebb eddigi pályafutása során. Tehát én semmi esetre sem gondolom, hogy a pilótapárosunk fölött eljárt volna az idő, mert tapasztaltak, megbízhatóak, és elsősorban gyorsak."
 
Arra a kérdésre, hogy nem lenne jobb egy tapasztalt pilótát egy ifjú versenyzővel párosítani, a szakember a következőket felelte: „Talán a fényűzőbb csapatok ezt megengedhetik maguknak. Egy újonc kiéhezett lehet a sikerre, de nincs tapasztalata, nem tudja elmondani a mérnököknek, mit és hogyan kellene javítani, és nagyobb valószínűséggel hibázna. A hiba pénzbe kerül, és a pénzt inkább arra költjük, hogy gyorsabb legyen az autó, mint arra, hogy javítgassuk azt.”

 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 heikki kovalainen mike gascoyne jarno trulli team lotus