2011. máj 28.

Hamilton szerint a Toro Rosso Vettelt segítette Spanyolországban

írta: FormaNet
Hamilton szerint a Toro Rosso Vettelt  segítette Spanyolországban

Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíjon majdnem befogta az élen száguldó Sebastian Vettelt, ám a lekörözések alkalmával éppen a Toro Rossók mögé ragadt be. A brit versenyző szerint a feltartás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy nem sikerült leküzdenie riválisát, és nem tartja kizártnak, hogy a Red Bull kistestvérének pilóta párosa szándékosan nehezítette a dolgát.

A Monacói Nagydíj csütörtöki szabadedzései után Hamilton beszélt a barcelonai incidensről, és elmondta, hogy nagyon sokba került ez a feltartás, hiszen ezt követően már nem tudott támadási pozícióba kerülni, és végül kevesebb, mint egy másodperces különbséggel, Vettel szelte át elsőként a célvonalat.
 
„Az ilyen dolgok egyszerűen nem történhetnének meg, hiszen azt mondják, hogy nem testvércsapatok, nem igaz? Ez a legutóbbi versenyen nem így tűnt, mert amikor elém kerültek, valahogy mindig nagyobb lett a különbség köztem és Sebastian között. Őt simán elengedték, nekem azonban néhány kanyart még várnom kellett mire elmehettem mellettük. Ha ez máskor is előfordul, akkor valószínűleg büntetésre számíthatnak. Én nem akarok panaszkodni, de a csapatomnak szóltam az esetről, az ő dolguk megkeresni az FIA-t, hogy tisztázzák a helyzetet a versenybírókkal” - bosszankodott Hamilton.
 
A mclarenes versenyző vádjait mind a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, mind pedig a Toro Rosso szóvivője egyértelműen elutasította.
 
„A mi versenyzőink is gyakran panaszkodnak a Toro Rosso pilótáira. Semmiféle egyeztetés nem történik a két istálló között, semmilyen taktikával nem segítjük egymást. A két alakulat egymástól teljesen függetlenül működik” – jelentette ki Horner.
 
A tavaly óta már önállóan működő Toro Rosso hasonlóképpen reagálta Hamilton feltételezésére:
 
„Tavaly, miután a szabályok egyértelművé tették, hogy már nem osztozhatunk a technikai, műszaki tudáson, mindenféle együttműködés megszűnt a két csapat között. Hogy feltartsunk egy autót azért, hogy a Red Bullt segítsük, egy teljesen abszurd feltételezés. Soha nem tettünk ilyet” - nyilatkozta a Toro Rosso szóvivője.
 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis red bull toro rosso spanyol nagydíj hamilton