2011. jún 05.

Maldonado: Lewis telefonon is bocsánatot kért

írta: FormaNet
Maldonado: Lewis telefonon is bocsánatot kért

A Williams csapat újonc versenyzője, Pastor Maldonado idén bizonyíthat először a király-kategóriában, és az idei versenynaptár hatodik állomásán, Monte Carlóban valószínűleg eddigi legjobb eredményének örülhetett volna, hiszen a futam utolsó szakaszában a hatodik helyen autózott.
 
Egészen a Lewis Hamiltonnal történő incidensig, ami a futam újraindítását követő második körben történt. A mclarenes pilóta az uszodai kanyarban ment bele Maldonadó Williamsébe, aminek eredményeként a venezuelai kiesett a versenyből, és hatodik helyett, így végül egy 18. helyezéssel zárta hétvégéjét.
 
Hamilton ugyan ezért is megkapta büntetését, de ez már nem változtatott eredményén. Ennek ellenére a 2008-as bajnok igen frusztrált állapotban volt, és kisebb botrányt kavaró nyilatkozata még napokig témát szolgáltatott az F1-es berkekben. A nem éppen sétakocsikázásairól híren brit még két áldozatát, Felipe Massát, valamint Maldonadót is hibáztatta, de a kedélyek azóta már nyilván lenyugodtak, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a venezuelai újonctól Lewis nem csak a twitteren, de telefonon is bocsánatot kért.
 
„Csörgött a telefonom, és Lewis volt a vonal túlsó végén. Jó néhány percig beszélgettünk, és elmondta, hogy azért hívott fel, hogy bocsánatot kérjen mind a pályán mutatott, mind a leintés utáni viselkedése miatt.  Azt mondta, hogy nagyon nagy nyomás alatt volt Monacóban. Ezen kívül gratulált a versenyemhez és az eddigi szereplésemhez, és elmondta, hogy nagyon sajnálja az incidenst. Azt gondolom, hogy nagyon lovagias és bátor dolog volt tőle, hogy személyesen felhívott. Mindenkivel megeshet, hogy az egyre nagyobb nyomás ilyen belső feszültséget gerjeszt, mint ahogy ez látható volt vasárnap Lewisnál is. Azt hiszem, hogy az ehhez hasonló esetek is részei a versenyzésnek, így nem vagyok szomorú a történtek miatt. Egyszerűen csak lapozok egyet, és már Kanadára készülök, ahol a legjobbakat kívánom Lewisnak” – nyilatkozta a Williams fiatal pilótája.
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

f1 baleset williams formula 1 lewis hamilton monacói nagydíj pastor maldonado