2011. jún 08.

Michelisz Norbert vs. Kiss Pál Tamás

írta: FormaNet
Michelisz Norbert vs. Kiss Pál Tamás

Rendhagyó napon van túl a magyar autósport két fenegyereke. A GP3 barcelonai futamgyőztes Kiss Pál Tamás és Michelisz Norbert, aki múlt hétvégén a Hungaroringen megrendezett WTCC futamon a dobogó második fokára állhatott, kipróbálták a leggyorsabb utcai autóként számon tartott Ariel Atom autót.
 
 
Kiskunlacháza repülőterén került sor a megmérettetésre a VEZESD.hu szervezésében, ahol egy bójákkal kijelölt pályán tettek meg versenyzőink néhány kört.
Ritkán dicsekedhet ez az autó ilyen pilótákkal, hiszen Tamás és Norbert olyan elképesztő sebességgel száguldott a járgánnyal, hogy alig több mint fél perc alatt zárták a köröket, ami egy átlagos földi halandónak átlagosan egy percet vett igénybe.
 
„Bár kinézetre hasonlít a formaautókra, viselkedésében mégis teljesen eltér azoktól az Ariel Atom. A GP3-as Dallara-Renault sokkal mélyebben fekszik és gyakorlatilag csak a sisakomat éri a menetszél, emiatt az Atomban jobban érezni a gyorsulást. A pálya egyenetlenségeit is jobban kiegyenlítik az új gátlók, ezt a futóművet nagyon eltalálták az autóban” – nyilatkozta Kiss Pál Tomi
 
„Norbinak kicsit más a vezetési stílusa, mint nekem, az Atommal ő kisebb fékutat vett és szűkebben vette a kanyarokat, de nagyon élveztem a köröket. Nyilván ez nem egy versenyautó és ennyi idő alatt nem lehet elég jól megismerni egymás vezetési stílusát.” 
 
A 300 lóerős gépet bárki kipróbálhatta versenyzőink után a helyszínen, így a felfokozott hangulat továbbra is megmaradt. Ekkor a sajtó képviselői saját bőrükön is megtapasztalhatták, hogy amit a két ifjú titántól láttak, azt nem is olyan egyszerű utánuk csinálni, vagy ha igen, akkor kell hozzá az a 10-15 év tapasztalat és kitartó munka, ami elengedhetetlen az elért eredményeikhez.
 
Faster Management 
Szólj hozzá

kiss pál tamás michelisz norbi