2011. jún 10.

Alonso volt a kétszer is megszakított második szabadedzés legjobbja

írta: FormaNet
Alonso volt a kétszer is megszakított második szabadedzés legjobbja

A Kanadai Nagydíj második szabadedzésén Fernando Alonso bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Sebastian Vettel, Felipe Massa, valamint a két McLaren futotta a legjobb időket. Mark Webber csak a hetedik helyen zárt a balesetek miatt kétszer is megszakított tréningen.
 
 
A monacói időmérő edzésen balesetet szenvedő Sergio perez ugyan csütörtöki orvosi vizsgálata után megkapta a rajtengedélyt, ám az első szabadedzésen még nem érezte száz százalékosnak magát, ezért a hétvége további részében Pedro de la Rosa vezetheti a C30-at.
A spanyol pilótának ma nem sok ideje volt megszoknia új munkaeszközét, mert csak a tréning utolsó negyed órájában tudott pályára hajtani.
 
Nagyjából tíz perc után De la Rosán kívül már minden pilóta megfutotta első mért köreit. Sebastian Vettel autóját is sikerült kikalapálnia a csapatnak, így a címvédő is azonnal munkához látott, és néhány kör után lágy gumikon máris túlszárnyalta Nico Rosberg délelőtti legjobbját.
 
Balesetek a második edzésen sem maradtak el. Előbb Adrian Sutil bal első kerékfelfüggesztését törte miután a hetes kanyarnál falnak ment, majd Kamui Kobajasi is összetörte Sauberjét, ami miatt pár percre megszakították az edzést. A piros zászlót ezután sem pihent sokat, ugyanis miután eltakarították a japán versenyző autóját, Jerome D’ Ambrosio ugyanúgy törte rommá Virginjét, Lewis Hamilton pedig egy defektet szedett össze a pályára került törmelék miatt.
 
A három incidens szinte egymást követte, így negyed óra marad vissza az edzésből. Ekkor már Fernando Alonso 1:15.205 másodperces köre volt a legjobb, de a mögötte helyet foglaló Vettel még nem vette elő a szuper-lágy abroncsokat. Mint ahogy a délelőtt remekül teljesítő Mercedesek sem, így az utolsó negyed órában csak a 18-19. helyen álltak.
 
Ez után túl sok változás már történt az első helyeken. Fernando Alonso még egy tizedet faragott idejéből, Vettel maradt a második, míg Felipe Massa a két McLarent megelőzve a harmadik helyen végzett. Mark Webber csak a hetedik leggyorsabb kört futotta, a McLarenek és az ausztrál közé pedig Paul di Resta furakodott be.  A Mercedesek sem javítottak, sőt még a mindössze 14 kört teljesítő Pedro de la Rosa is bejött eléjük így Rosbergnek és Schumachernek csak a 19-20. hely jutott.
A sort kivételesen nem egy Hispania, hanem egy Virgin zárta.
 
Második szabadedzés eredménye:
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 montreal második szabadedzés kanadai nagydíj