2011. jún 15.

Schumacher maradna a Mercedesnél, Ross Brawn szerint most nem ez a prioritás

írta: FormaNet
Schumacher maradna a Mercedesnél, Ross Brawn szerint most nem ez a prioritás

A Mercedes GP csapatfőnöke tagadta azokat a híreket, melyek szerint már most készen állna az istálló Michael Schumacher 2012-ben lejáró szerződésének meghosszabbítására.

 
Schumacher a német RTL televízióban arról beszélt, szeretne a jövőre lejáró szerződése után is a csapatnál versenyezni, és arra törekszik, hogy a szerződéshosszabbítás létrejöhessen. Legalább is ezt sejtette, amikor az fejtegette, hogy a várt eredményhez idő kell.
 
„Minden időbe telik. A Red Bullnak is négy-öt évre volt szüksége (az első győzelemhez). A Ferrarinál öt évig tartott ez az időszak. Nem tudunk varázsolni fél év alatt semmit” - nyilatkozta a hétszeres világbajnok.
 
A csapatfőnök Ross Brawn röviden reagált a német pilóta kijelentésére, és elmondta, jelenleg nem folynak tárgyalások a szerződés meghosszabbításáról, de természetesen sok kerülhet rá, ha azt a jobb eredmények indokolttá teszik.
 
„Semmi oka sincs egyelőre ezeknek a találgatásoknak. A helyzet semmit sem változott. Boldogok vagyunk, hogy két ilyen versenyzőnk van, nem miattuk nem sikerül győztes versenyeket futnunk. Jelenleg mindkét pilóta szerződése rendben van, a legfőbb prioritás most az, hogy mihamarabb jobb autót építsünk. Minden bizonnyal a következő évet is az egyik autóban Michaellel folytatjuk, és ha eredményeket szeretnénk, nem látom okát, miért ne folytathatnánk tovább is. De jelen pillanatban erről nem folynak tárgyalások.”
 
A német bajnok hétvégi szereplése valamit visszaidézett egykori önmagából, ám azt is egyértelműen észre lehetett venni, hogy az autó ereje egyelőre még nem tart ott, amivel futamgyőzelmet, vagy akár stabil dobogós helyezéseket lehetne elérni. Ez is Ross Brawnt igazolja, amikor nyilatkozatában nem a pilótákat okolja az eredménytelenségért.      

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 forma1 michael schumacher ross brawn mercedes gp