2011. jún 18.

Kiss Pál Tomi: Most a jövő hétvégére koncentrálok

írta: FormaNet
Kiss Pál Tomi: Most a jövő hétvégére koncentrálok

Tegnap délután véget ért a GP3 Series sorozat ötödik és egyben utolsó tesztje a spanyolországi Ricardo Tormo ringen. A magyar versenyző és csapata úgy döntött, hogy a délelőtti edzésnek rögtön új szett gumival vág neki. Tomi elmondása szerint nem találta meg teljesen a ritmust, 3 kanyarban vesztett összesen négy tizedet csapattársához, Vainiohoz képest. Ezután azonban egészen délig kopott gumikkal is közel olyan időket autózott, mint az első tíz versenyző. A Tech 1 Racing magyar versenyzője végül a 24. helyen zárt.
 
Az egy órás ebédszünet után, 13:00 órakor kezdődött a délutáni edzés, ekkorra az aszfalt kb. 50 fokos volt, ilyen körülmények között még jobban kijön a versenyzőkön a fáradtság. Felkerült az utolsó szett új gumi, Tomi jól autózott, de bennmaradt a második szektorban 0,25 mp, ami nem tűnik soknak, mégis a 10. és 18. pilóta között is mindössze kb. 0,25 mp különbség van. A Right Guard Racing motorsport program magyar versenyzője a 19. helyen fejezte be a tesztet.  Az esti órákban Tomi még ellátogatott a jövő heti verseny színhelyére, a Circuit de la Comunitat Valencia ringre. Ez egy városi pálya, így lehetősége volt személyautóval – néhány, már lezárt részt kivéve – végigmenni és kicsit ismerkedni az aszfaltcsíkkal.
 
Kiss Pál Tamás: „Jó visszajelzés volt ez a két nap számomra, hogy milyen állapotban vagyok fizikálisan. Összességében jól bírtam, az utolsó másfél órában éreztem csak, hogy már nem tudok úgy koncentrálni. Annak ellenére, hogy nem voltak átütő eredmények, pozitívan értékelem a tesztet. Nagyon kemény a mezőny, tesztről-tesztre, versenyről-versenyre kiélezettebb a küzdelem. Most a jövő hétvégére koncentrálok. Amikor ma este a célegyenesen átautóztam, megfogalmazódott bennem: alig várom, hogy újra versenyezhessek.”
 
Faster Management
 

 

A Blog támogatója a SPEEDBLACK Hungary   

Szólj hozzá

gp3 kiss pál tamás gp3 teszt valencia