2011. jún 30.

Alonso: A kemény keverék egy újabb kihívás, amivel szembe kell néznünk Silverstone-ban

írta: FormaNet
Alonso: A kemény keverék egy újabb kihívás, amivel szembe kell néznünk Silverstone-ban

A Pirelli szerdán megerősítette, hogy Silverstone-ban a kemény és a lágy keverékek állnak majd a csapatok rendelkezésére, mint ahogy legutóbb a Spanyol Nagydíjon, Barcelonában, ahol a Ferrari látványosan szenvedett a kemény gumikon. Ez a választás nyilvánvalóan nem jó hír a maranellóiaknak, és Fernando Alonso is úgy véli, hogy igen nagy kihívást jelent majd számukra ez az opció.
 
Barcelonában a negyedik rajtkockából induló Fernando Alonso hiába rajtolt parádésan, és vette át a vezetést, később a kemény keverékeken szenvedett, és végül ötödikként ért célba, ráadásul körhátrányban.
 
A Pirelli döntése előtt a Ferrari is elismerte, hogy a Brit Nagydíjon akkor lehet esélye a Red Bull ellen, ha nem a kemény keverékeken kell harcba szállnia, ám az olasz gumigyártó már napokkal ezelőtt tisztázta, hogy a választásnál nem csupán egy csapat érdekeit ( ez esetben a Ferrari aggodalmait) tartja szem előtt.
 
Fernando Alonso mindenesetre nem csinál nagy ügyet a dologból, bár nem tagadja, hogy különösen nehéz dolguk lesz a következő versenyhétvégén.
 
"Számunkra ez annyit jelent, hogy még egy kihívás, amivel szembe kell néznünk, és mindegyik abroncsból ki kell hoznunk a maximumot. Különben is mindenki számára ugyanazok a keverék állnak majd rendelkezésre, így nincs értelme ezen filozofálni, hogy melyik csapatnak melyik két vegyület a legmegfelelőbb. Csak rajtunk múlik, hogy a megfelelő beállításokkal a lehető legtöbbet hozzuk ki az adott gumiabrocsokból, mind a teljesítményt, mind pedig a tartósságot illetően”- vélekedett Alonso, aki a legutóbbi versenyen egy Red Bullt megelőzve a dobogó második fokán ünnepelhetett, így nem csoda, hogy rendkívül elégedett a jelenlegi teljesítménnyel.
 
"Haladunk előre, ahogy az látható is volt, már az elmúlt három versenyen, de most ezt meg kell erősítenünk egy olyan helyszínen is, ami teljesen más karakterisztikával rendelkezik, mint Monaco, Montreal és a Valencia, és ami a legfőbb riválisoknak valószínűleg jobban fekszik majd. Silverstone nagy aerodinamikai leszorítóerőt igénylő pálya, és ez egy olyan terület, ahol még van lemaradásunk. Viszünk néhány új alkatrészt, és ettől talán egy lépéssel közelebb kerülhetünk”- ecsetelte a kétszeres világbajnok. Mindemellett tisztában van azzal, hogy A Spanyol Nagydíj óta eltelt szűk két hónap után nem történhet nagy csoda a kemény keverékeken.
 
"Reálisnak kell lennünk, és elfogadni, hogy kevesebb, mint két hónap alatt nem lehet ledolgozni ezt a különbséget, amit a katalán versenypályán láthattunk. Biztosan nem körhátránnyal végzünk, de a különbség határozottan nagyobb lesz, mint az elmúlt három futamon. Folytatnunk kell a munkát, hogy az autó tovább javuljon, és ha így haladunk tovább, akkor biztos vagyok abban, hogy a győzelem is jönni fog. Hogy mikor? Erre nem tudok pontos választ adni, hiszen nincs nálam kristálygömb.”
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

ferrari f1 pirelli formula 1 silverstone fernado alonso