2011. júl 03.

Alonso: A Ferrari fontosabb mint egy világbajnoki cím

írta: FormaNet
Alonso: A Ferrari fontosabb mint egy világbajnoki cím

Fernando Alonso nem bánja, hogy 2009-ben, amikor a Ferrarival tárgyalt a szerződéséről, akkor a Red Bullnak nemet mondott, miután az energiaitalosok is megkeresték egy ajánlattal.
 
 
Ebben a szezonban még csak a tavalyi bajnok csapat autói rajtolhattak az első helyről, és ami még fontosabb, a csapat, és pilótája, Sebastian Vettel magasan vezeti a világbajnoki pontversenyt.
Fernando Alonso ennek ellenére nem bánja, hogy nem vezeti a legjobb versenyautók egyikét, mert véleménye szerint a Ferrari versenyzőjének lenni többet ér, mint egy újabb világbajnoki cím.
 
„Lehet, hogy lenne már három, vagy négy világbajnoki címem, de nem lennék olyan boldog mint most, és nem Ferrarit vezetnék. Azt gondolom, hogy egy versenyzőnek a világbajnoki címnél sokkal fontosabb, az hogy a Ferrarinál versenyezhessen” – állt ki csapata mellett a spanyol, és arra, a kérdésre, hogy döntését befolyásolná-e a tudat, hogy esetleg Sebastian Vettel lehet a csapattársa (főleg a 2007-es McLarennél töltött viharos év tükrében), a kétszeres bajnok nemmel válaszolt.
 
"Nincs azzal problémám, hogy egy csapatban legyek bárkivel a mezőnyből. Szerencsés vagyok, hogy nagy pilótákkal harcolhattam együtt, bár amikor egy csapatban voltunk valahogy már veszítettek a sebességükből. Azért szeretek győzni a csapattársam ellen, és szeretek a legnagyobbak ellen versenyezni, mert ha sikerül őket legyőzni, akkor többre értékelik azt amit csinálok."
 
Alonsonak nem csak Vettel ellen, de egykori csapattársa, Lewis Hamilton ellen sem lenne kifogása.
"Miért ne? Nincs problémám Hamiltonnal, és senkivel a McLarennél. Abszolút elismerem őt, és bár nem voltunk sokáig csapattársak, de szerintem jó lehetne."

  

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 fernando alonso