2011. júl 07.

Vettel: Helytelen lenne biztonságban és kényelemben érezni magam

írta: FormaNet
Vettel: Helytelen lenne biztonságban és kényelemben érezni magam

Sebastian Vettel a legnagyobb esélyesként indul a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, hogy tovább növelje előnyét a világbajnoki pontversenyben. A német versenyző azonban nem veszi biztosra, hogy eddigi dominanciája továbbra is megmarad.
 
 
A regnáló bajnok jelenleg 77 ponttal vezet legközelebbi riválisai, Mark Webber és Jenson Button előtt. A hévégi verseny előtt Vettel elmondta, hogy mindig csak az adott versenyre koncentrál, és így tudja a legjobb munkát végezni.
Arra a kérdésre, hogy esélyesnek érzi-e magát a vasárnapi futamon, egyértelműen kijelentette: „Nem érzek ilyet”
 
„Nyilvánvaló, hogy mikor megérkezünk egy versenyre, mi mindannyian hiszünk magunkban. Azt gondoljuk, hogy egy jó hétvégénk lehet, de nem hiszem, hogy magától értetődő, egy pole, és egy futamgyőzelem. Ez sohasem könnyű. Igyekszem ugyanúgy hozzáállni a dolgokhoz, mint tavaly. Úgy gondolom, hogy tavaly jól kezdtem a szezont, de számtalan hibát is vétettem. Mindent összevetve a jelenlegi erős pozícióm nem segít a bajnoki csatában. Minden egyes verseny valóban egy külön megmérettetés. Ebben az évben nagyon jól kezdtünk, és ez segíthet még a bajnokság végén, de addig még nagyon hosszú az út. Az, hogy tavaly nyertünk, nem elég érv ahhoz, hogy az gondoljuk, minden rendben van, és mindent tudunk. Kis lépésekkel kell közelednünk a győzelemhez.”
 
A Formula-1 történelmében ekkora előnyt eddig csak Niki Lauda vesztett el 1976-ban súlyos balesete miatt, Vettel azonban ragaszkodik ahhoz a véleményéhez, hogy a bajnokság vége még messze van.
 
„Sosem lehet tudni. Ha megnézzük az elmúlt évek bajnokságait, gyakran alakultak másként a dolgok, mint ahogy azt várták. Arra gondolok, hogy nagyon gyorsan megváltozhatnak a dolgok. Futok két-három rossz versenyt, és lehet, hogy egy újabb történet kezdődik. Emlékezzünk vissza a tavalyi pontozásra. Egyrészt lehet, hogy ez egy nagy különbség (Vettel mostani előnye – a szerk.) és egy nagy szám, de kicsit hamiskás, és megtévesztő is lehet. Ha nyersz, akkor 25 pontot kapsz, ha nem fejezed be a versenyt, akkor nullázol.”
 
Vettel úgy véli, hogy a versenyekhez való hozzáállása idén sem különbözik az egy évvel ezelőttitől, bár az eredmények tekintetében jelentős a különbség.
 
„Azt hiszem, hogy az eszem még mindig ugyanaz, és nem változtam meg, és ezt senki nem vitathatja el. Akármi is történjen a jövőben, ez mindig így lesz. Mint bárki más, mindig bizonyítani akarok, meg akarom mutatni az embereknek, és a csapatnak, hogy mire vagyok képes. De leginkább magamnak szeretném megmutatni, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy megnyerjem a bajnokságot. Ha összehasonlítom az idei évet az előzővel, a versenyekhez való hozzáállásomban nincs sok különbség. Helytelen lenne biztonságban, és kényelemben érezni magam.”
 
Vettel nem aggódik az esetleges kritikák miatt, amivel a média, vagy a rajongók szembesítik, akár a Red Bullnál való pozícióját illetően, akár a híres „új mutogatós” intésével kapcsolatban.
 

„Vagyok, aki vagyok. Természetesen van néhány ember, aki ellenem van. Én próbálok valamit elérni, ez a célom, és ezért mindent megteszek. Vannak olyanok, akik másként gondolkodnak, és nem szeretnék, hogy elérjem ezeket a célokat. Nem lehet mindenkinek a kedvében járni. Mindig lesz néhány ember, aki számára sértő az amit csinálok, például ez a bizonyos integetés, de ez van.” 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 formula 1 sebastian vettel