2011. júl 08.

Schumacher: A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat, Sebastian jó úton halad

írta: FormaNet
Schumacher: A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat, Sebastian jó úton halad

Michael Schumachernek a jelek szerint eszébe sincs befejezni a versenyzés. A német legenda  tegnap úgy nyilatkozott, hogy eltökélt, és az eredeti három éves szerződését mindenképpen kitölti a Mercedes GP-nél.

Pár héttel azután, hogy Kanadában majdnem sikerült meglepetést szereznie, és dobogóra állnia, a hétszeres világbajnok most visszatért Silverstone-ba ahol 91 futamgyőzelméből hármat szerzett, és ahol 1999-ben, balesete miatt megszakadt szezonja, és Mika Hakkinenel folytatott csatározása.
 
Kicsit több mint egy évvel visszatérése után – amiért számtalan kritika, és támadás érte – újságíróknak úgy nyilatkozott sokat sejtetően, hogy nem kell a róla, és a visszavonulásáról felröppenő pletykákkal foglalkozni, ő még marad egy kicsit.
 
„Bármikor van arra lehetőségem, hogy megálljak, amikor csak akarom. De nekem itt fix céljaim vannak, egy három éves program, ez az ami fontos.”
 
A német legenda véleménye Sebastian Vettelről (aki idén nyolc versenyből hatot megnyert) igen határozott, és arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, Vettel a kis Schumacher, a Mercedes pilótája mosolyogva válaszolt.
 
„A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat, ezt megpróbálhatja bárki, Sebastian jó úton halad. Nekem nagyon jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Őt látva úgy érzem, kapcsolódik ahhoz a történethez, amit én is csináltam. A Formula-1 egyre népszerűbb Németországban, nő az érdeklődés az autóipar iránt, ami támogatja ezeket a fiatal gyerekeket. Elkezdte, tanult, és már szinte mindent tud, nagyon jó ezt látni.”
 
A hétvégi versenyről Schumacher McLarenes kollégájához, Jenson Buttonhoz hasonlóan úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeretne egy esős futamot, miután Kanadában nagyon élvezete az esős körülmények közötti versenyzést.
 
„Ha esik az eső, akkor még a dobogóról is tudunk beszélgetni. Ha száraz verseny lesz, az autó fejlődése, javulása ellenére is kizárhatjuk a dobogót”- nyilatkozta mosolyogva a Formula-1 legeredményesebb versenyzője.       

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

mercedes f1 forma1 michael schumacher sebastian vettel