2011. júl 10.

Hamilton már megszokásból jár a stewardokhoz

írta: FormaNet
Hamilton már megszokásból jár a stewardokhoz

Lewis Hamilton a Brit Nagydíj hajrájában éppen csak meg tudta tartani negyedik helyét az őt támadó Felipe Massával szemben. Hamilton agresszívan védte pozícióját, amibe még az is belefért, hogy a Vale kanyarnál a két kocsi össze is koccant, a Ferrari pedig kisodródott. A kisebb súrlódásból a versenyirányítás nem csinált ügyet, de biztos ami biztos, Hamilton bejelentkezett a stewardoknál.
 
Hamilton nagy versenyt futott hazai közönsége előtt, hiszen a 10. rajtkockából indult, de már a második körben a negyedik-ötödik helyen autózó Massa-Button duót szorongatta, majd hamarosan már dobogós helyen autózott. A leintés előtt jó néhány körrel azonban vissza kellett fognia a tempóját, mert a csapat rászólt, hogy spórolni kell az üzemanyaggal. A brit versenyzőt így Mark Webber könnyedén megelőzte, majd hamarosan Felipe Massa is megérkezett a nyakára. Mivel egy dobogós helyezést is ünnepelhetett volna szurkolói előtt, ezért nem meglepő, hogy a 2008-as bajnok nem volt túl boldog a kínkeservesen megtartott negyedik helyével.
 
„Ez egy őrült verseny volt. Először is a csapat fantasztikus munkát végzett minden bokszkiállásnál, és hihetetlen volt a közönség is itt Silverstone-ban. Minden pilótának nagy szüksége van a rajongók támogatására, ezért mindenkinek köszönöm. 21. körrel a leintés előtt akadt egy kis problémánk, és keményen takarékoskodnom kellett az üzemanyaggal. Ezt követően kénytelen voltam átadni Webbernek a harmadik helyet, majd az utolsó körben szólt a csapat, hogy „OK, most már nyomhatod” , ami nagyon tetszett. „Ó köszi szépen” - válaszoltam. Innentől kezdve már eszem ágában sem volt, hogy még Massának is átadjam a helyem. Ez nem az én stílusom” – mondta a brit versenyző, aki miután már ebben a szezonban többet járt a versenybíróknál, mint a komplett mezőny összességében, így a Massával szembeni manővere miatt újra a versenyirátítás felé vette az irányt, annak ellenére, hogy nem is hívták.
 
„Mivel nekem már platina kártyám van a stewardokhoz, így biztosan meglátogatom őket. Sőt egyenesen odamegyek, leülök és várok egy kicsit, inkább, mint hogy fel-alá szaladgáljak.”
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

  

Szólj hozzá

f1 lewis hamilton formula1 silverstone brit nagydíj stewartok