2011. júl 10.

Zűrös első futama volt Kiss Pál Tominak a Silverstone-i ringen

írta: FormaNet
Zűrös első futama volt Kiss Pál Tominak a Silverstone-i ringen

Szombaton a reggeli időmérő edzéssel, majd a délutáni első futammal folytatódott a Brit Nagydíj Silverstone-ban. A Right Guard Racing motorsport program versenyzője az időmérő edzésen a 13. rajtkockát szerezte meg, sajnos azonban a délutáni futamon többszörös balszerencse miatt egyetlen kör után be kellett fejeznie a versenyt. A vasárnap reggeli futamon a 26. helyről rajtolhat.
 
Reggeltől kezdve bizonytalan időjárás uralkodott az angliai pálya felett, ami egyáltalán nem ritka arrafelé. A reggeli időmérő edzésen Tomi egészen a gumicseréig a kilencedik helyen autózott, sajnos azonban ezt követően az autónak nem volt megfelelő a tapadása, így a magyar pilóta nagy erőfeszítés árán a 15. helyen tudott célba érni. Valószínűleg a guminyomás nem volt pontosan kiszámolva, hiszen az időmérő második felében nagyon megnőtt a tapadás a pályán. 
Zimin, Merkel és Haryanto büntetést kaptak, így Tomi az első futamon végül a 13. helyről rajtolhatott.

A verseny előtt néhány perccel szemerkélni kezdett az eső, a boxutcában tehát minden csapat azon tanakodott, maradjanak-e a slick gumik, avagy kerüljenek föl az esőgumik, és emiatt látható zűrzavar keletkezett a versenyzők között. Ilyen esetben sokszor tényleg csak a szerencsén múlik, hogy melyik csapat mit választ. A Tech 1 Racing döntése alapján maradtak a slick gumik, mely döntés sajnos hibásnak bizonyult, hiszen a felvezető kör során egyre erősebben esett, olyannyira, hogy a slick gumit választó pilóták több mint fele azonnal kiment a boxba föltenni az esőgumit. Tomi is így tett. Sajnos, ahogy mondani szokták a baj nem jár egyedül. Amikor a magyar fiú újra elindult, bekapcsolta az egyébként a boxutcában kötelező speed limit control automatikát. Onnan kiérve annak kikapcsolása azonban valami oknál fogva nem sikerült, így többszöri próbálkozás után az autó még mindig egyesben, 60 km/órás sebességgel gurult. Tomi az első kör végén kénytelen volt befejezni a versenyt.  
Holnap sajnos csak a 26. helyről indul a magyar versenyző, így nem fűznek nagy reményeket a futamhoz. Mindenesetre abban reménykednek, hogy az időjárás megfelelő lesz, és a balszerencse elhagyja őket.

Kiss Pál Tamás: „Nagyon csalódott vagyok a mai teljesítményemmel kapcsolatban, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen verseny vár rám pont itt Silverstone-ban, de sajnos a balszerencse üldözött a mai futamon. Először a váratlan gumicsere, aztán a speed limit control kapcsoló meghibásodása. Mindez még nehezebbé teszi számomra a holnapi futamot, hiszen a 26. helyről rajtolok. Remélem, hogy legalább szerencsésebb leszek! Én mindent meg fogok tenni, de az igazság az, hogy nagyon nehéz lesz javítanom.”

A magyar közönség az Eurosport csatornán az alábbi időpontokban tekintheti meg a futamokat.

július 10. 09:00 első futam - ismétlés
július 10. 09:30 második futam – élő

Faster Management

 

Szólj hozzá

silverstone gp3 kiss pál tamás első futam