2011. júl 11.

Alonso szerint a fúvott diffúzorok korlátozásának nem volt jelentősége, az eredmény tekintetében

írta: FormaNet
Alonso szerint a fúvott diffúzorok korlátozásának nem volt  jelentősége, az eredmény tekintetében

A Brit Nagydíj győztese, Fernando Alonso meg van győződve arról, hogy a fúvott diffúzorokra vonatkozó korlátozás – ami a hírek szerint már a következő futamon megszűnik – minimálisan befolyásolta a silverstone-i verseny kimenetelét.

Ahogyan arról a verseny és az időmérő előtt többször is írtunk, kisebb botrány pattant ki a paddockban, miután az FIA néhány órával az időmérő előtt enyhített a korlátozáson, majd végül mégis csak a szigorú szabályzás figyelembe vételével kellett versenyezni a csapatoknak. Az FIA a futam előtt újra tárgyalta az érintettekkel a szabályt, és akkor a Ferrari és a Sauber ellenállása miatt úgy tűnt, a szigorítás a további futamokon is megmarad. Végül a két csapat ellenállása is megtört, így bizonyos feltételekkel (az Európa Nagydíjhoz hasonlóan) idén mégis engedélyezik ezt az alkalmazást.
 
A futam utáni sajtótájékoztatón a futamgyőztes Ferrari pilóta úgy vélekedett, a korlátozás nem sokat számított a verseny kimenetele szempontjából.
 
"Számomra semmit sem jelentett. Nem hiszem, hogy ez olyan komoly tényező lenne. Láthattuk a McLaren harcolni a dobogóért az utolsó pillanatokig. Láthattuk a Red Bullt és a Ferrarit felállni a dobogóra, és láthattuk azt, hogy én két héttel ezelőtt Valenciában második lettem. Én nem láttam sem a Force Indiát, sem a Saubert, hogy a győzelemért harcoltak volna, a szabálymódosítás után. Többé-kevésbé minden maradt a régiben."
 
Alonso nyilatkozata valószínűleg nem véletlenül született akkor, amikor eddig még nem ismert okok miatt a Ferrari és a - Ferrari motorral hajtott - Sauber végül úgy döntött, hogy elfogadja a többi csapat döntését, és a fúvott diffúzorokra vonatkozó korlátozás felfüggesztését támogatja. Hogy ennek milyen hatása lesz a Német Nagydíj eredményeire, két hét múlva megtudjuk.
 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso diffúzor brit nagydíj