2011. júl 24.

Kiss Pál Tamás negyedik helyen ért célba a Nürburgringen

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás negyedik helyen ért célba a Nürburgringen

A ma reggeli második futammal a GP3 versenyzői számára véget ért a Német Nagydíj. A Right Guard Racing motorsport program húszéves versenyzője, Kiss Pál Tamás a negyedik helyen ért célba, így a tegnapi első futam után ma is sikerült pontot szereznie.
 

Barátságtalan, esős idő várta a pilótákat ma reggel a Nürburgringen. A versenyzők a rajt előtt, nyitott boxutcánál autóztak két kört, Tomi már ekkor érezte, hogy nem volt meg a megfelelő tapadás.
A rajt összességében kicsit óvatosabbra sikerült, főleg az élről induló versenyzők törekedtek arra, hogy minél kevesebb ideig forogjon ki a kerék a meglehetősen vizes aszfalton. Rögtön csata alakult ki az élen, az első kanyar után Tomi csapattársa, Vainio vezetett, de őt két kanyar után vissza tudta előzni. Ezután Bottasnak sikerült megelőznie Tomit, aki próbálta rögtön visszavenni a vezetést, hogy ő diktálhasson, de Bottas olyan íven autózott, hogy ezt lehetetlenné tette.
A magyar versenyző néhány kör után a negyedik helyen autózott, és innen nem is tudott előrébb kerülni, mert az elején érezhető tapadás-probléma megmaradt gyakorlatilag az egész futam alatt, így nem sikerült javítani a köridőkön. Valószínűleg ezekkel a beállításokkal egy félszáraz pályán működött volna igazán jól az autó, az esőgumik nem voltak megfelelő mértékben kihasználva. A végén aztán, ahogy az aszfalt kezdett lassan fölszáradni, egy fokkal gyorsabb tudott lenni a Tech 1 Racing magyar pilótája, de javításra már nem volt ideje. A negyedik hely ismét pontokat hoz Tominak, aki így az összesített pontversenyben 11 ponttal a 12. helyen áll.
 

Kiss Pál Tamás: "Jó szabadedzéssel indult a hétvége, amit egy kevésbé jól sikerült szabadedzés és egy szintén nem túl jó időmérő edzés követett. Az első futamon nagyon jó helyet sikerült elérnem. Jobb eredményt vártam ma, reméltem, hogy a dobogón tudok maradni. Persze örülök a pontszerző helynek, de egy picit rossz érzés, hogy nem igazán találtuk el az esőbeállításokat. A hibákból levontuk a következtetéseket, és azokat orvosolva szeretnék a jövő hétvégén, a Hungaroringen minél jobb eredményt elérni."

Faster Management

2. futam eredménye itt


Szólj hozzá

nürburgring gp3 kiss pál tamás második futam