2011. júl 25.

Sam Michael Koreában int búcsút a Formula-1-nek

írta: FormaNet
Sam Michael Koreában int búcsút a Formula-1-nek

A Williams technikai igazgatójának, Sam Michaelnek a Koreai Nagydíj lesz az utolsó helyszín, ahol még betölti posztját, ezt követően pedig átadja a felelősséget és beosztását utódainak.
 
Frank Williams alakulata fennállásának leggyengébb szezonkezdését produkálta idén, így nem meglepő, hogy már néhány futam után megkezdődtek a szerkezeti és személyi átalakítások a csapat technikai részlegénél. Ennek egyik alapvető lépéseként Sam Michael már idén májusban lemondott posztjáról, a gyakorlatban azonban még őszig ellátja feladatait. A szakember elárulta, hogy a Koreai Nagydíj lesz az utolsó közös versenyhétvégéje a grove-i alakulattal, utána pedig az új technikai stáb (köztük Mike Coughlan) veszi át a feladatkört.
 
„A legtöbb csapatnál a technikai igazgató versenyről versenyre utazik, de Williams struktúrájában már nincs ilyen utazó technikai igazgató. Lesz egy mérnöki műveletekért felelős vezető, Mark Gillan, aki eljön Japánba és Koreába, és a háttérből figyelni fogja, hogyan zajlik majd a két verseny, utána átveszi tőlem a feladatokat" – nyilatkozta Sam Michael az autosport.com-nak.
 
Az ausztrál szakember szerződése 2012. március 1-jén jár le, de, hogy addig bármilyen más feladata lesz-e a központban, vagy pedig szabadságra megy, azt még ő maga sem tudta megmondani.

„A versenyeken  már nem leszek ott, de hogy mi fog történni a gyárban, azt még nem tudom”- árulta el a 40 éves mérnök, aki egyelőre a további karrierjéről sem kívánt konkrétumokat mondani, mindössze annyit árult el, hogy még minden teljesen nyitott, és semmiről nem döntött még jövőjével kapcsolatban.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon     

 

 

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 williams forma1 koreai nagydíj f1 sam michael