2011. júl 26.

A Force India tulajdonosa nagyon büszke arra, hogy Sutil a Mercedesek előtt végzett

írta: FormaNet
A Force India tulajdonosa nagyon büszke arra, hogy Sutil a Mercedesek előtt végzett

A Force India tulajdonos csapatfőnöke, Vijay Mallya rendkívül elégedett azzal a fejlődéssel, amit az istálló a Monacói Nagydíj óta elért, és ami a Német Nagydíjon csúcsosodott ki, Adrian Sutil hatodik helyével.

 
Sutil az istálló idei legjobb eredményét érte el a Nürburgringen, megelőzve a Mercedes GP mindkét versenyzőjét. Az alakulat jelenleg a konstruktőrök versenyében 20 ponttal a hetedik helyen áll, megelőzve a még pontszerző csapatok közül a Toro Rossót, és a Williamst. A pilóták versenyében Sutil a 12., kilenc ponttal lemaradva az előtte álló Kamui Kobajasitól.
 
Nagy eredményként értékeli a csapatfőnök, már csak azért is, mert a Force India autóit is Mercedes motorok hajtják, és Németországban Sutilnak hazai közönség előtt - két kiállásos stratégiájának köszönhetően- sikerült megvernie a Mercedes gyári csapatának pilótáit.
 
"Mi Monaco óta tarjuk ígéretünket. Versenyképesek voltunk Kanadában, ahol Paul egy darabig az ötödik-hatodik helyen versenyzett, de végül sajnos egyik pilótánk sem tudta teljesíteni a versenytávot. Valenciában Adrian pontot tudott szerezni, Silverstone-ban nem nagyon értettük miért, de egyikőjük sem szerzett pontot, akkor csak néztük a boxutca faláról az eseményeket. Németországban végül minden összejött. Adrian megszerezte a hatodik helyet, a Mercedes két pilótája előtt, ami elég ok arra, hogy nagyon büszkék legyünk. Sajnos Paulnak volt az incidense Nick Heidfelddel, egyébként szintén pontszerző lehetett volna. Volt már részük szerencsétlenségekben, remélem, ezután elkerül bennünket. Ami Paullal történt az egyértelműen szerencsétlen dolog volt, nem az ő hibája. Mind két pilótánk örül az autónak, és boldog a csapattal, és én boldog vagyok, hogy azt láthatom, hogy mostanra jelentőset léptünk előre a teljesítmény vonatkozásában. A stratégiánk megtervezett volt, és a kivitelezés is jól sikerült, elégedett lehetek” – nyilatkozta az indiai üzletember
 
Mallya úgy gondolja, a Magyar Nagydíj is igen kemény hétvége lesz, ahová a csapat újabb fejlesztésekkel érkezik.
 
"Még több leszorítóerőre van szükség, és úgy gondolom, ebben a tekintetben egészen magabiztosak lehetünk, jó show lesz ismét. Apró fejlesztéseket a Hungaroringre is viszünk, és van egy speciális csomagunk Monzára, de további, nagyobb léptékű előrelépés a fejlesztésekben Szingapúrra várható. Azt kell mondjam, igen motiváltak vagyunk" – lelkendezett a Force India csapatfőnöke.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá a fórumon                 
Szólj hozzá

mercedes f1 forma1 force india adrian sutil paul di resta vijay malla