2011. júl 29.

A második edzésen is Hamilton volt a leggyorsabb a Hungaroringen

írta: FormaNet
A második edzésen is Hamilton volt a leggyorsabb a Hungaroringen

Lewis Hamilton a délutáni szabadedzésen is megtartotta két tizedes előnyét üldözőivel szemben, a második helyen a szülinapos Fernando Alonso végzett, Jenson Button pedig csapattársához képest háromtizedes hátránnyal a tabella harmadik helyén zárt. A két Red Bull csak utánuk következett, Mark Webber és Sebastian Vettel sorrendben.
 
 
A második szabadedzés kezdetére két-három fokkal ugyan melegedett a levegő, és az aszfalt hőmérséklete, de ezzel együtt az esőfelhők is gyülekeztek, így nem is volt meglepő, hogy a versenyautók, és öt perc után már a mezőny felének volt legalább egy mért köre.
 
Délelőtt még nem nagyon lehetett látni a piros csíkkal jelölt szuperlágy abroncsokat, legalábbis a top csapatok közül senki sem tesztelte, délután azonban például a Toro Rosso rögtön ezzel kezdett, és a Ferrari is hamarosan már az opciós Pirelliken körözött.
 
Fél óra elteltével már 1:22-es körök sorakoztak az első öt versenyző, Fernando Alonso, Jenson Button, Felipe Massa, Sebastian Vettel, és Hamilton neve mellett, bár igaz, akkor még csak a brazil tette fel a szuperlágy gumikat.
 
Kisebb csúszkálások továbbra is történtek a pályán. Massa a 12-es kanyarban pördült meg, Hamilton immár másodjára is meglátogatta az 1-es kanyarnál lévő bukóteret, de például Vettel is hibázott kicsit az utolsó kanyarnál. Webberéhez hasonló kocsirongálás azonban nem történt. Az ausztrál versenyző délelőtt csúnyán összetörte az RB7-est, de nagy kárt nem tehetett benne, hiszen autója már második edzés elejére készen állt.
 
A szuperlágy abroncsokon legelsőként Alonso repesztett 1.21-es kört, majd nemsoká Hamilton már súrolta az 1:20-at is, és természetesen átvette a vezetést. Legutolsóként a két Red Bull váltott a lágyabb keverékekre, amivel elsőre egy negyedik-ötödik helyre elegendő kört autóztak, előttük pedig ekkor Hamilton, Alonso, Button trió foglalt helyet. A további sorrendben sem volt nagy meglepetés, a hatodik helyen álló Massát a két mercedes követte a sorban.
 
Az utolsó 30 percben többnyire hosszabb etapokat teljesítettek a top versenyzők, így javítani már senki nem tudott. A Red Bullok maradtak a McLarenek és Alonso mögött, majd Massa, Rosberg és Schumacher után még a két Force India végzett a top10-ben.

A középmezőnyben a Sauberek voltak a legjobbak, a Renault-ban ülő Nick Heidfeldet pedig még az egyik Williams is megelőzte, de még a németnél is lassabb volt a csapattárs, Vitalij Petrov, aki csak a 17. helyen zárt. A sor végén természetesen most is a Hispania állt, viszont csapaton belül most az újonc Daniel Ricciardo volt a jobb. 

A második szabadedzés eredménye:

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 hungaroring formula 1 magyar nagydíj szabadedzés