2011. júl 29.

Videóbíró az F1-ben?

írta: FormaNet
Videóbíró az F1-ben?

Az elmúlt évek Formula-1-es futamain számtalan olyan esemény, ütközés, előzés került reflektorfénybe, melyek megítélése nem volt teljesen egyértelmű, így az esetleges büntetés, vagy éppen büntetlenség komoly visszhangot váltott ki mind a száguldó cirkusz szereplői, mind a szurkolók között.

A szurkolók a véleményüket egy-egy baleset kapcsán leginkább emocionális alapon fogalmazzák meg, és amíg kedvenceik büntetését szigorúnak, gyakran jogszerűtlennek vélik, addig az ellenfelek tetteit, és esetleges büntetlenségét felháborítónak tartják, és elmarasztaló ítéletet követelnek.
 
Sok esetben a versenybírák sem egységesek bizonyos manőverek megítélésében, éppen ezért gyakran előfordul, hogy a videó felvételek visszajátszása után sem születik döntés. Ilyenkor rendszerint berendelik a pilótákat, vagy éppen vizsgálják az autó telemetriai adatait, vagy visszahallgatják a versenyző és a pilóták közötti rádióforgalmazást. Az esetleges ellentmondások feloldására 2010 óta a versenybíróság tagjai között van minden futamon egy egykori F1-es pilóta is, aki abban tud segítségére lenni a versenyirányításnak, hogy saját tapasztalatait felelevenítve próbál objektív véleményt alkotni a szabálytalanságokról. Ennek ellenére is születnek ellentmondásos ítéletek, amit a sport irányító testülete, az FIA szeretne a jövőben minimálisra csökkenteni.
 
Az elképzelés nem más, mint egy olyan számítógépes rendszer, amely a kamerák felvételeit feldolgozva pillanatok alatt tud dönteni az incidensek szabályos, avagy éppen szabálytalan voltáról. A Racewatch elképzelése már korábban - talán éppen a focinál is igényként emlegetett videóbíró mintájára –, évekkel ezelőtt felvetődött, 2008 óta viszont el is kezdődött a program kifejlesztése.
 
A szoftver fejlesztője, Gareth Griffith elmondta, a rendszer nagyon összetett működésű, az adatgyűjtés pedig nem csak a kameraképekből áll, de GPS adatok, a kommunikációs adatok, időmérő és telemetriai adatok is segítik a program működését, és ami fontos, a rendszer valós időben dönt az esetleges szabálytalanságokról.
 
„A rendszer csatlakozik a kamerákhoz, az időmérő rendszerhez és egy GPS hálózathoz, így pontosan tudja, melyik autó mikor, hol tartózkodik a pályán. Abban a pillanatban elkezdi elemezni az adatokat, mikor megtörténik egy incidens. Azonnal jelentést küld a versenybíráknak, ami mindenképpen jobb, mint a kamerafelvételek többszöri visszajátszása, és annak alapján a találgatás. A GPS jelek meghatározzák két autó közelségét, időtartamát, és ebből következtet az esetleges baleset előzményeire. Az adatokból pillanatok alatt következtet a szabálytalanságokra.”
 
A fejlesztő elmondta, hogy a rendszer még a kormánymozdulatokat is figyelemmel kíséri az egyéb telemetriai adatok mellett, sőt a pálya egyes szakaszain centiméterre behatárolja az esetleges gyorshajtást egy sárgazászlós periódusnál, vagy a boxutcában.
 
Nagyon fontos azonban, hogy az új számítógépes program mindössze az adatok összegzéséből von le következtetéseket, megkönnyítve a versenyirányítás dolgát, és ezzel talán minimalizálja az egyes esetek vitatható megítélését, ám a döntés, és a hozzá kapcsolódó büntetések, avagy büntetlenség továbbra is Charlie Whiting, és csapata kezében marad.
 
A videóbíró bevezetése a fociban komoly vitákat váltott, és vált ki a mai napig, hiszen a foci történelméhez, hangulatához a direkt bíráskodás, a sípszó, a felemelt sárga lap majdnem annyira hozzá tartozik, mint maga a labda. A Formula-1-ben a döntéséket a tv nézők csak a képernyő alján, digitális formában látják, így itt a video bíró bevezetése a futamokon nem hoz érezhető változást, mindössze annyit, hogy várhatóan kevesebb vitatható ítélet születik majd a jövőben, és a sport érdekei, és ezáltal a versenyzők, csapatok, és nem utolsó sorban a szurkolók érdekei is ezt kívánják.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 forma1 fia charlie whiting f1 balesetek f1 büntetések f1 videóbíró