2011. júl 30.

Vettel kezd magára találni - A Red Bull pilótája volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen

írta: FormaNet
Vettel kezd magára találni - A Red Bull pilótája volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen

Sebastian Vettel futotta a harmadik szabadedzés leggyorsabb körét, ám ez még mindíg rosszabb idő Lewis Hamilton pénteki legjobbjánál.

 

 Az esős reggel után szeles, száraz időben kezdődött a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzése.

 
Az első mért kört a Sauber pilótája, Kamui Kobajasi futotta, őt követte csapattársa, majd a Team Lotus két pilótája. Hamarosan a Mercedesek is megérkeztek, és Rosberg, Schumacher sorrendben megfutották az addigi leggyorsabb köröket. Az edzés 18. percében a top pilótáknak még nem volt mért körük.
.
Button a huszadik percben kezdett hozzá a gyakorláshoz, és rögtön az élre állt. Időközben Heidfeld, Alguersuari, a Virgin és a HRT pilótái is neki láttak az edzésnek.
Az él menők közül Vettel és Hamilton futotta meg először mért körét bemelegítésként, majd a második körben rögtön az élre álltak, Vettel, Hamilton sorrendben. Rövidesen Webber is csatlakozott, és a negyedik leggyorsabb körrel iratkozott fel az tabellára. Az edzés felénél a Ferrari versenyzőinek még nem volt mért köre.
 
Webber nem sokáig időzött a negyedik helyen, rövidesen már csapattársa mögött szerepelt a neve, nyolc tizedes lemaradással.
Hamilton ezt nem sokáig nézte tétlenül, hamarosan átvette Webber helyét, két tizeddel gyorsabb kört futva az ausztrálnál. Alonso, kicsit az edzés felén túl futotta első mért körét, bemelegítésként. Röviddel utána Massa is csatlakozott, az ötödikként iraktozott fel a listára.
Alonso nyolc tizedre lemaradva Vetteltől, a 35. percben már a tábla negyedik helyére tornázta fel magát, Massa elé pedig még Schumacher is beférkőzött.
 
Az edzés kétharmadánál Rosberg egy jó körrel öt tizedre megközelítette Vettelt, ezzel második helyen találta magát. A középmezőny csapatai közöl a Sauber a Toro Rosso és a Williams pilótái versengtek egymással Kobajasi, Alguersuari, Barrichello sorrendben, a Renault versenyzői az utolsó negyed óra elején még nem mutattak figyelemre méltó teljesítményt.
 
 Az ötvenedik percben Webber megelégelte addigi idejét, és négy tizedre megközelítve Vettelt, a második helyre zárkózott fel. Alonso ennél is nagyobbat lépett, és röviddel Webber gyorsköre után az élre állt. Addig a mezőny egyetlen versenyzőjeként sikerült 1.22 alá mennie. Ez az idő azonban még elmaradt Hamilton tegnapi legjobb körétől. Rövidesen csatlakozott Massa is csapattársához, majd az utolsó öt percben Button kiszorította a brazil a második helyről. A középmezőnyben is folyamatosan változott a helyzet, a végére Petrov ráncba szedte a Renault-t és megfutotta a kilencedik legjobb időt, őt követte a Force Indiával Paul di Resta.
 
Vettel az utolsó előtti pillanatban állt az élre,  bár még ez az idő sem érte el Hamilton tegnapi legjobbját. A sorrend ezután már nem változott, a harmadik edzés Vettelé lett, a Hungaroring  eddigi leggyorsabb köre azonban továbbra is Hamilton neve mellett szerepel.
 
A harmadik szabadedzés eredménye:
 
 
Szöveg: FormaNet
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá a fórumon        
Szólj hozzá

f1 hungaroring forma1 magyar nagydíj sebastian vettel 3. szabadedzés red:bull