2011. júl 31.

Webber részben Buttont, részben a csapatát, és a DRS-t is hibáztatja

írta: FormaNet
Webber részben Buttont, részben a csapatát, és a DRS-t is hibáztatja

A Magyar Nagydíj tegnapi időmérőjén a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber volt csak a hatodok helyre, Fernando Alonso mellé tudta magát kvalifikálni. Az időmérő harmadik szakaszában ideje több mint hat tizeddel maradt el a csapattárs, Sebastian Vettel idejétől. Ez nagy meglepetés, hiszen a Red Bullok az időmérőkön rendkívül erősek, ennél gyengébben csak Kínában sikerült a szombati szereplése, bát ott a csapat taktikázta el kissé a dolgot.

Mark úgy véli több tényezőnek együttesen köszönhető a gyenge teljesítménye. Az egyik fő ok, az állítható hátsószárny hibája, mivel az utolsó gyors körében az egyenesekben nem tudta aktiválni a rendszert. Ehhez még hozzá járult, hogy Webber véleménye szerint a McLaren pilótája, Jenson Button kissé feltartotta felvezető körén, így nem tudta megfelelő hőmérsékletre melegíteni az abroncsokat, ezért azok a gyors körön nem tapadtak megfelelően.
 
Webber elmondta, hogy az ötödik kanyar után már pontosan olyan időt futott, mint a pole pozíciót megszerző Vettel, így a sikeres minősítő az elején ment el az ausztrál pilótának.
 
„Nem ez volt a legsimább időmérőm. Ha megnézzük az utolsó körömet, ami a legfontosabb lett volna, nagyon optimistán kezdtem, hozzá, úgy véltem, tökéletes munkát végzek majd. A probléma már a kivezető körben elkezdődött, mert a McLaren túl lassú volt. Nagyobb tempóra lett volna szükségem, de nem tudtam gyorsabban menni, mert Jenson nem engedett el, ami nem volt túl tisztességes dolog. Ez egy fair játék kellene, hogy legyen, de úgy tűnik, a tisztességről nem azonosak a fogalmaink. A korábbi körben nem volt gondom a DRS-el, amit kipróbáltam, a gyorskörben viszont nem reagált, így a nélkül voltam kénytelen az egyenesekben menni, ráadásul nem figyelmeztettek, hogy legalább a KERS-et használjam akkor. Ezek kombinációja, Jenson, és a lassú első szektorom okozták a borzasztó időmérőt. Ráadásul az ötödik kanyartól már pontosan olyan időt futottam, mint Sebastian.”
 
Webber tehát problémák kombinációjáról beszél, belevonva Jenson Buttont is, szóvá téve, hogy nem figyelmeztették arra, hogy nem működik a hátsó szárny, így a mai futamon Alonso mellől, a hatodik rajtkockából vághat neki a 26. Magyar Nagydíjnak. A rajt meglehetősen izgalmasan alakul, és ha még az eső is beleszól a mai játékba, mi nézők minden bizonnyal nagyon jól fogunk szórakozni.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 hungaroring button forma1 red bull formula1 mark webber drs állítható hátsó szárny magyar nagydíj időmérő