2011. aug 05.

A brit F-1 szurkolók petícióban kérik a kormány segítségét a fizetős futamok miatt

írta: FormaNet
A brit F-1 szurkolók petícióban kérik a kormány segítségét a fizetős futamok miatt

Mint arról egy tegnapi cikkünkben is írtunk, a brit szurkolók 2012-től a Formula-1-es közvetítéseknek mindössze felét nézhetik a BBC szabadon fogható csatornáján, a versenyek másik felét a BSkyB csatorna közvetíti majd, ami egy fizetős csatorna, évi előfizetési díja 470 font. Ez az összeg körülbelül annyi, amely elég lehet 3-4 versenyhétvégére sétálójegyet váltani.

(erről itt is olvashattok)

A változás igen érzékenyen érinti a szigetország Formula-1-es rajongóit, és természetesen nem maradt reakciók nélkül. Elkezdődött az interneten egy petícióhoz az aláírásgyűjtés, és a kezdeményezők célja, hogy maga a brit kormány avatkozzon be a kedvezőtlen folyamatba. Amennyiben kellő mennyiségű támogató aláírás gyűlik össze, a Brit Parlament is foglalkozhat az üggyel.
 
A petíció legfőbb indokként azt a közvélemény kutatásokkal is alátámasztott tényt emeli ki, mely szerint Nagy-Britanniában a Formula-1 a második legnépszerűbb, és legnézettebb sport. Az ügyben a kormány lesz hivatott eljárni, miután az angol jogrend ismeri a védett sport fogalmát, és azoknak a sportoknak, melyek ebbe a kategóriába tartoznak, biztosítani kell a szabadon fogható sugárzást.
 
A védett sportesemény kategória elbírálása a parlament Kulturális, Média-és Sportbizottságának a hatásköre, és a Formula-1 már korábban teljesítette a besorolás kritériumait. A tiltakozók úgy érvelnek, hogy számtalan olyan sport tartozik a védett sport kategóriába, melyek jóval kevesebb nézőt vonzanak, így sokkal kisebb közösség érdekei miatt kapnak állami védelmet, vagy támogatást.
 
Amennyiben támogatod a brit szurkolók kezdeményezését, azt ide kattintva megteheted.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

  

 

 

 

Egy klikk a szöveg alatti bannerre, ezzel a FormaNet Magazin technikai fejlesztéseit támogatod                                                                                                                                                          

Szólj hozzá

bbc f1 forma1 formula1 bskyb f1 petíció fizetős f1 futamközvetítés védett sportesemény