2011. aug 07.

A Ferrari tanult a hibákból, és szeptembertől már 2012-re fókuszál

írta: FormaNet
A Ferrari tanult a hibákból, és szeptembertől már 2012-re fókuszál

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali megerősítette, hogy szeptember elejétől a fő hangsúlyt már a 2012-es konstrukció fejlesztésére helyezi az alakulat.
 
A ferraris csapatvezető nemrégiben még úgy nyilatkozott, hogy a csapat továbbra is harcol a bajnoki címért, annak ellenére, hogy Fernando Alonsónak 89 pontos lemaradása van a pontversenyt vezető Sebastian Vettelhez képest, a Ferrari pedig már 168 egységgel marad el a Red Bull mögött.
Az elmúlt négy versenyen ugyan Alonso gyűjtötte be a legtöbb pontot, de a szezon korábbi szakaszában a spanyol nem tudott beleszólni a dobogós helyekért zajló küzdelmekbe.
Tavaly majdhogynem ugyanez volt a helyzet, és végül a kétszeres világbajnok le is csúszott az újabb címről, ami részben annak is betudható, hogy a maranellóiaknál akkor sem volt zökkenőmentes a szezonkezdés.
 
Ezekből a hibákból okulva a legendás alakulat vezetője kijelentette, biztosítani szeretné, hogy ez ne történjen meg még egyszer, és a következő szezont sokkal erősebben kezdje meg a Ferrari.
 
"Szeptember elejétől mi kizárólag a jövő évre összpontosítunk, mert maximum október közepéig már meglesz az összes frissítés a 150° Italiára (2011-es konstrukció). Persze ha időközben valami változik, arra természetesen reagálnunk kell. Tény, hogy vannak még homályos területek, melyek a kipufogót érintik, és augusztus 23-án a Műszaki Munkacsoport már bővebb információt szolgáltat erről a szabályozásról. Ezen kívül azonban lényegesen nem változnak a szabályok, ezért a mostani autó is segítségünkre lesz a következő idényre"- ecsetelte Domenicali a Daily Telegraph-nak adott interjúban, és hozzátette, a cél az, hogy már 2012-es szezon elején versenyképes autóval sorakozzanak fel a rajtrácsra.
 
"Ha bizonyos finomításokra van szükség, azt meg lehet csinálni, de akkor egy csomó idő elvész, amit az új autó fejlesztésére kellene fordítani. Minél több időt tudunk a szélcsatornában tölteni, annál jobb. Mert az biztos, hogy szeretnénk elkerülni, egy újabb nehéz téli időszakot, mint amilyen az elmúlt két év is volt. Tavaly például fantasztikus volt a szezon második fele, és majdnem megnyertük a világbajnokságot. De az év nem indult ilyen jól, így a prioritás most az, hogy télen is sokkal jobbak legyünk."
 
Az idei szezonban pedig a csapatvezető azt várja, hogy az elmúlt versenyekhez hasonlóan a Ferrari most már győzelmekért harcoljon, és mindvégig nyomást gyakoroljon a Red Bullra.
 
"Azt várom, hogy a szezon végéig folytassuk ezt az utat, amit az elmúlt négy versenyen láttunk, ahol Fernando Alonso több pontot szerzett, mint bármelyik másik versenyző a mezőnyben. Célunk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el egy olyan autóval, ami a legmagasabb szinten is versenyképes. Ne felejtsük el, hogy az elmúlt években mi mindig a szezon végéig harcban voltunk a vb címért. Még mindig a Red Bull mögött vagyunk teljesítményben, de szeretnénk ezt a szakadékot megszűntetni, ami már most is jelentősen csökkent, sőt az utolsó néhány versenyen már szinte el is tűnt."
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

  

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 2012 formula 1 stefano domenicali