2011. aug 07.

A Red Bull továbbra sem lesz óvatos, minden futamon győzni akar

írta: FormaNet
A Red Bull továbbra sem lesz óvatos, minden futamon győzni akar

A világbajnokság éllovasa a Red Bull a szezon hátralévő futamain sem fog változtatni alapvető filozófiáján, annak ellenére, hogy a legutóbbi három versenyen nem sikerült győznie. Pedig ezt mindkét versenyzője, a világbajnokságot 85 ponttal vezető Sebastian Vettel, és csapattársa, Mark Webber is kérte az alakulattól.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke erről a BBC-nek nyilatkozott: "Egy csapatként dolgozunk, és a pilótáinknak nem kell megmondani, milyen válaszokat adjunk. A McLaren és a Ferrari igen versenyképesekké váltak, de mi is ott vagyunk. Továbbra is keményen nyomjuk."
 
 
 
Vettel a szezon első nyolc futamából hatot megnyert, de a dominancia, és a folyamatos fejlődés kissé megtorpanni látszik. A Ferrari és a McLaren igen komoly fejlődésen ment keresztül a legutóbbi futamokon, és megszűnt az év elején még igen csak szembetűnő különbség. Fernando Alonso a Brit Nagydíjon szerezte meg a győzelmet, míg a McLaren pilóták Németországban és Magyarországon állhattak a dobogó legmagasabb fokára, előbb Hamilton, majd Jenson Button is.
 
Ha a nagymértékű előny – már ami a versenytempót illeti – megszűnni is látszik, Horner nem gondolja, hogy ez a folyamat megfordíthatatlan.
 
"Nem gondoljuk, hogy ez így lenne. Továbbra is az tartjuk, hogy folytatni kell a munkát, a lehető legjobban, és a fejlesztéseket is folyamatosan végezzük az autóknál. Ha az összes versenyt megnézzük az idei évben, nem sok pálya van, ahol ne lett volna nyilvánvaló a dominanciánk. Gondoljunk csak vissza Melbourne-re, Hamilton nagyon szorosan mögöttünk volt, vagy éppen Barcelonában és Valenciában, ahol Alonso szorongatta Sebet. Ezek nagyon éles helyzetek voltak, de sikerült a legtöbbet kihozni az autóból a versenyhétvégéken, és az teszi a csapatot ennyire erőssé. Ezek a gumik igen érdekesek, és talán ez az egyik ok, amiért a Red Bull következetesen elől van."
 
A Magyar Nagydíjat követően, jelenleg a Red bull a konstruktőri versenyben 103 ponttal vezet a McLaren előtt. Horner azonban kizárta, hogy az utolsó nyolc versenyen már óvatosabb versenyeznének, ügyelve a folyamatos pontszerzésre, ezzel bebiztosítva mindkét világbajnoki címet a Milton keynes-i alakulat számára.
 
"Semmit sem változtatunk a filozófiánkon. Folyamatosan nyomjuk, és támadunk minden egyes nagydíjon, nem szeretnénk visszalépést. Láthatjuk majd, hogy kihasználjuk, ha mások hibáznak. Célunk az, hogy az év végéig minden egyes nagydíjat megnyerjünk. A valóságban ez lehetetlen, de ha nyerni nem is tudunk, akkor legyünk másodikak, vagy mindenképpen dobogón végezzünk."
 
A nyári szünet után a szezon Belgiumban, majd Olaszországban folytatódik, és mind a Spa-i pálya, mind a monzai aszfalt inkább a rivális csapatoknak kedvező, ám Horner nem aggódik emiatt sem.
 
"A gumiabroncsokon sok minden múlik, és ezzel nekünk nincs gondunk. Történelmileg Monza nem feltétlenül a Red Bull pályája, Spában viszont tavaly a második helyen végeztünk, így fantasztikus lenne, ha most megnyernénk a versenyt. Úgy fogunk neki kezdeni, mint minden hétvégének."
 
Horner még a nyári szünetben találkozik Mark Webberrel - aki már beszélt a Red Bull tulajdonosával, Dietrich Mateschitzel –, hogy megbeszéljék az ausztrál pilóta jövőjét az istállónál. Webber, aki idén 35 éves, a tavalyi évben egyetértett Hornerrel abban, hogy csak egy évere szóló szerződéseket kössenek, és ez a szerződés idén még várat magára.
 
"Mindig azt mondtam, hogy le kell ülni a nyáron, és most ez fogjuk tenni. Semmi akadályát nem látom annak, hogy ez így legyen, és ehhez semmi drámai nem társul. Azt várom, hogy itt legyen a következő évben"- jelentette ki a csapatvezető.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Formanet, Varga Viktória
 
Egy klikk a szöveg alatti bannerre, amivel a FormaNet Magazin technikai fejlesztéseit támogatod, és Neked nem kerül semmibe
 
      
Szólj hozzá

f1 webber forma1 vettel red bull christian horner f1 2011 es szezon webber szerződése