2011. aug 08.

Alonso szerint az optimizmus a legjobb hozzáállás, 7 pontra értékelte csapatát

írta: FormaNet
Alonso szerint az optimizmus a legjobb hozzáállás, 7 pontra értékelte csapatát

Fernando Alonso a Ferrari idei teljesítményét 7 pontra értékelte, ami egyel több egy annál, amennyit Stefano Domenicali adott maguknak a 10 pontos skálán. Ez a pontozás a Ferrari média eseményén történt, a nyári wrooomon, amit a hagyományoknak megfelelően az olasz dolomitokban tartottak.

 
Alonso a keserves szezonkezdéssel indokolta pontozását, de volt arra is indoka, miért adott egy ponttal többet, mint a csapatfőnök.
 
"9 vagy 10 pont azoknak jár, akik vezetnek a bajnokságban, de azért nem annyira rossz ez a szezon idén sem számunkra. Persze nagyon nehéz volt a kezdet, nem erre számítottunk, jobb startban bíztunk, de most ez nem sikerült. Kínában jött el talán a mélypont, mert nem csak a győzelemért nem tudtunk harcolni a Red Bullal és a McLarennel, de még a Mercedes és a Renault is előttünk lehetett, a Renault ráadásul addigra két dobogós helyet is szerzett. Utána viszont jól reagáltunk azt hiszem. Még mindig hiányzik valami kevés, minden területen, beleértve a pilótákat is, hogy a legjobb szintet elérjük. Mostanra azonban úgy érzem, sokkal inkább része vagyok a csapatnak, mint egy évvel ezelőtt. A vezetés szempontjából viszont úgy gondolom, még sohasem voltam ennyire erős.”
 
Alonso bízik abban, hogy a Ferrari jövőre nem követi el ugyanazokat a hibákat, mint idén, és ennek főletéteményeseként Pat Fry-t tartja, akit nemrégen neveztek ki technikai igazgatónak.
 
"Azt hiszem nagyon pozitív minden, ami most történik, és nem csak a változások, amik a fejlődés érdekében történtek, de komoly javulás is tapasztalható. A saját szempontomból úgy érzem, nagyot léptünk előre, nagyobb a sebességünk, és sokkal merészebbek vagyunk a döntések meghozatalakor. Az optimizmus a legjobb hozzáállás, nagyobb határozottság a jövő évi autó tervezésének első fázisában is, sok kreativitás, és azt hiszem ezek meghozzák az eredményeket. Azt remélem, az autónk meglepetés lesz ebből a szempontból, de amit a legjobban remélek, az az, hogy nagyon gyors lesz.”
 
Alonso nemrégiben azt nyilatkozta, hogy már nincs esély a bajnokság megnyerésére, a mostani média rendezvényen azonban úgy vélekedett, a Ferrarinak erkölcsi kötelessége, hogy ne adja fel a 2011-es szezont.
 
„Meg kell próbálnunk annyi versenyt nyerni, amennyit csak lehet. Reálisak vagyunk a bajnokság helyzetét illetően, de gyakran láthattunk olyat, hogy megfordulnak a dolgok. Elvégre mi vagyunk a Ferrari, és erkölcsi kötelességünk, hogy mindig a maximumot célozzuk meg, és ezt várják el tőlünk a szurkolók milliói is szerte a világon. Nem tudhatjuk, mi lesz az elkövetkező nyolc versenyen, különösen azért, mert van némi lemaradásunk, de továbbra is szem előtt tartjuk a bajnoki címet, legalább is addig mindenképpen, amíg a legkisebb esély is van annak megszerzésére. El kell kezdenünk egy győztes sorozatot, és reménykedni abban, hogy Vettel hibázik, vagy lesz néhány (műszaki) problémája" – mondta a nyári wrooomon a Ferrari spanyol pilótája.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egy klikk a szöveg alatti bannerre, amivel a FormaNet Magazin technikai fejlesztéseit támogatod, és Neked nem kerül semmibe
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso nyári wrooom f1 bajnoki esélyek