2011. aug 11.

Frank Williams: Hamarosan minden összeáll

írta: FormaNet
Frank Williams: Hamarosan minden összeáll

Sir Frank Williams bízik abban, hogy a nemrégiben átszervezett menedzsment által, az eredmények tekintetében is jó irányba indul el alakulata, ugyanakkor véleménye szerint ennek majd csak a 2012-es szezonban lesz látható, és érzékelhető hozadéka.
 
Miután a legendás alakulat eddigi fennállásának leggyengébb szezonkezdését produkálta, a Williams vezetése úgy határozott, hogy megválik technikai igazgatójától, Sam Michaeltől, és ezeket feladatokat egy új csapat látja el a jövőben. Mike Coughlan, Mark Gillan és Jason Somerville már a 2012-es autó fejlesztésének feladataihoz érkeztek az istállóhoz.
 
A Mclaren 2007-es kémbotrányának egyik főszereplője, Coughlan, már több mint egy hónapja dolgozik a csapatnál. Gillan, aki dolgozott már a McLarennél, a Jaguarnál és a Toyotánál is, majd októberben áll munkába, az aerodinamikai szakember, Somerville (aki a múltba már erősítette a Williams csapatot) pedig a Renault-tól érkezik még ebben a hónapban.
 
Frank Williams szerint minimum hat hónapra lesz szükség ahhoz, hogy az „új csapat” munkája a versenypályákon is észrevehető eredményekben nyilvánuljon meg.
 
"Nos, van néhány új ember a csapatban, Mike Coughlan a főmérnöki feladatokat látja majd el, Mark Gillan operatív feladatokért felel majd, Jason Somerville pedig az aerodinamikai részleg vezetője lesz. Azt hiszem el kell telnie hat hónapnak ahhoz, hogy egy új termék megszülessen a tervezőirodában, a szélcsatornában stb. és reméljük ez már lényegesen jobb lesz. Különben is, ez még csak az első lépés az újjászületés folyamatában" – nyilatkozta Williams az ESPNF1-nek adott exkluzív interjúban.
 
A jelenlegi technikai igazgató, Sam Michael a szezon végén elhagyja az alakulatot, és Frank Williams utólag elismeri, hogy a szakember nem kapta meg a megfelelő támogatást az igényeihez
 
"Sam Michael meglehetősen nehéz helyzetbe került. Olyan mélységű tapasztalat, és műszaki háttér, melyet próbáltunk összeállítani, neki még nem állt rendelkezésére, így jobban kellett volna őt támogatnunk, és ezt csak később vettük észre. De hatalmas rajongója vagyok Samnek, ő egy nagy nagy versenyző, az életének szinte minden napját ennek szenteli, és az év legtöbb hetében a grovei-i gyárban volt, teljes mértékben elkötelezte magát. Ennél többet nem is kérhettem volna, ezért rendkívül hálás vagyok a kemény munkájáért."
 
A csapatvezető arról is beszélt, hogy tisztában van azzal, hogy csapatának az utóbbi években nem sikerült az elvárt eredményeket szállítania, de bízik benne, hogy a közeljövőben már látható jelei lesznek a változásoknak.
 

"Nem könnyű, akár győzöl, akár veszítesz, ez egy nagyon nagyon kemény játék. És igen technikailag sokat szenvedtünk az évek során, ez alól nem bújhatunk ki. Megpróbálunk olyan gyorsan helyreállni, amilyen gyorsan csak lehetséges, és hamarosan minden össze fog állni." 

 

FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

Szólj hozzá

f1 williams 2012 formula 1 frank williams