2011. aug 13.

Hülkenberg jövőre Sutil, vagy di Resta helyére pályázik

írta: FormaNet
Hülkenberg jövőre Sutil, vagy di Resta helyére pályázik

A Force India egyre magabiztosabb teljesítménye jelentős részben a fejlesztések céltudatos és folyamatos alkalmazásának köszönhető, ám nem szabad megfeledkeznünk a pilótákról sem, akik bár kissé hullámzó teljesítményt nyújtottak a szezon első felében, ám ennek ellenére az eredmények a Toro Rosso elé hozták az indiai alakulatot, és mindössze kilenc pont a lemaradásuk a hatodik helyen álló Saubertől is.

Adrian Sutil a pilóták pontversenyében 18 ponttal a 12. helyen áll, míg újonc csapattársa, Paul di Resta 8 pontjával a 16. helyet foglalja el. A Force India a jelek szerint pilóták tekintetében sem bíz semmit a véletlenre, hiszen harmadik pilótájuk az a Nico Hülkenberg, aki tavaly a Williamsnél debütált, és az év végére 22 pont állt a neve mellett, ami a 14. helyet jelentette a bajnoki tabellán. Hülkenberg már első szezonjában pole pozíciót szerzett Braziliában, ami annak ellenére is nagy szó, hogy az időjárási körülmények sokban segítették a fiatal német pilótát.
 
Rubens Barrichello egykori csapattársának nem a teljesítménye miatt kellett Frank Williams csapatától távoznia, lecserélésének leginkább anyagi okai voltak. A helyére kerülő Pastor Maldonado komoly szponzorokat tudhatott a háta mögött, és a grove-i alakulat pénzügyi helyzete nem engedte meg, hogy egy ilyen lehetőséget kihagyjon.
 
Hülkenberg tehát az év végére ülés nélkül maradt, és a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya nem szerette volna, ha a fiatal tehetség kikerül a szériából, így leszerződtette hármas számú versenyzőnek.
 
Hülkenberg ambíciói a jelek szerint nem elégszenek meg a tesztpilóta szereppel, és eltökélt szándéka, hogy már a következő szezonban "rendes" pilótaülést kapjon az indiai alakulatnál. A csapat - a szerződés mellett - azzal is messzemenően elismeri Nico tehetségét, hogy egyedüliként a tartalék pilóták között, szinte minden versenyhétvége pénteki napján lehetőséget adtak neki a tesztelésre. Nico edzéseken nyújtott teljesítménye elbűvölte a csapat vezetőit, aminek persze nem feltétlen örül Adrian Sutil, vagy éppen Paul di Resta.
 
 
 
 
 
 
A 23 éves pilóta elmondta, hogy a tulajdonos-csapatfőnök még decemberben kijelentette, hogy szerződtetésével már 2012-re erősíti az istállót. A versenyzők néhány napon belül tájékoztatást kaphatnak a jövő évi pilótafelállásról, ami valljuk, be némi feszültséget generálhat a csapatnál, a szezon második felének kezdete előtt.
 
"Soha sem lehetünk száz százalékosan biztosak abban, hogy versenyezhetünk-e jövőre, de a csapat visszajelzéseiből abban az egyben biztos lehetek, hogy nagyon elégedettek velem" – nyilatkozta Nico Hülkenberg.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
   

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 force india adrian sutil paul di resta nico hülkemberg f1 2012