2011. aug 14.

Montezemolo a 23 évvel ezelőtt elhunyt Enzo Ferrarira emlékezett

írta: FormaNet
Montezemolo a 23 évvel ezelőtt elhunyt Enzo Ferrarira emlékezett

23 évvel ezelőtt a mai napon, augusztus 14-én hunyt el a Ferrari alapítója, a legendás Enzo Ferrari. A szomorú évforduló alkalmából a csapat hivatalos oldalán az elnök, Luca di Montezemolo emlékezett meg a sportág történelmének egyik legnagyobb alakjáról. 
 
Több mint két évtized telt el azóta, hogy Enzo Ferrari eltávozott, ám nagysága a mai napig is elevenen él mind a szurkolók, mind a Ferrari csapatvezetés, mind alkalmazottak emlékezetében. Luca di Montezemolo a Ferrari hivatalos oldalán beszélt arról, hogy Enzo álmai valóra váltak, és az általa alapított márkát a mai napig csodálat veszi körül az egész világon. 
 
 
 
 
"Az alapító példája mindig jelen van az életünkben, és ezen a szomorú évfordulón fontos, hogy folyamatosan újjáélesszük ezt az emléket, különösen a legfiatalabb generáció számára. Ő egy olyan ember volt, aki tudta hogyan nézzen a jövőbe még akkor is, amikor országunk drámai időket élt meg, és hihetetlen elszántsággal küzdött céljai megvalósításáért. Álma valósággá vált, és mára egy sport- és gazdasági egységet jelent, melyet a világ minden táján csodálnak és irigyelnek. Biztos vagyok abban, hogy ő boldogan néz minket fentről, és örömmel látja, hogy a Ferrari továbbra is egyre innovatív autókat készít, és hogy még mindig a motorsportok csúcsát képviseli, amivel a rajongók millióinak álmait teljesítjük, bárhol is legyenek a világban" - emlékezett a Ferrari elnöke a legendás alapítóra.

  

Formanet, Varga Viktória

 
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá

f1 évforduló formula 1 enzo ferrari