2011. aug 19.

Kiss Pál Tamás újra a gokart világában

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás újra a gokart világában

Megkezdődtek a Magyar Gokart Bajnokság győri futamának szabadedzései, mely az Extrém Motorsport Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre a hétvége folyamán. 
 
 
Kiss Pál Tamás az elmúlt két edzését leszámítva 2008 óta nem ült gokartban, azonban ez nem tartja vissza attól, hogy újra lendületbe kerüljön és felvegye a ritmust a mai bajnokjelöltekkel. Az ő gokartja ugyan már 4 éves, de motorilag kitűnő állapotban van, így Tomi nem titkoltan rástartolt a győri dobogó egyik helyére.
 
A reggeli pályabejárást Kiss Pál Tomi kocogva tette meg, ezzel is bemelegítve a mai szabadedzésekre. Tamás kétszer gyakorolt a hétvégi futamra: egyszer Kecskeméten, egy másik alkalommal pedig Gyöngyösön tesztelt a géppel. Pilótánk a régi csapatával, a Top-Motorsporttal áll rajthoz, és ez a hétvége jó alkalom nekik újraélni a gokartos időket, a régi sztorik csak úgy szállnak a levegőben. Rögtön az első edzés alkalmával elszállt egy felni, amit a csapattársak el is raktak mementónak.
 
Tamás nagyon élvezi a köröket a látványos győri pályán, ami kialakításának köszönhetően sok előzési ponttal teszi izgalmassá a versenyt, hiszen néhol 14 méter széles egyenes szakaszokkal tarkították a nyomvonalat.
"A pálya meglepően izgalmas, gyakoroltuk a sikánokat Gyöngyösön bójákkal, de ott nem tetszett annyira, túl lassúnak tűnt. Itt viszont teljesen más, sokkal élvezetesebb, mert tempós és bevállalós a pálya. Igaz, hogy a technika nem friss alattam, de még van bennem is bőven. Szerencsére a formaautókkal szemben itt sokkal több az edzéslehetőség, így van lehetőségem javulni" – nyilatkozta a GP3 sorozatból delegált pilóta.
 
Kiss Pál Tomival és a MotoGP 125 köbcentis kategóriában versenyzõ Sebestyén Péterrel holnap 14:00 és 14:30 között találkozhatnak a szurkolók a gyõri ETO Park nagyparkolójában található Right Guard pihenõszigeten. 
 
Faster Management
 

  

 

 

Szólj hozzá

győr gokart kiss pál tamás extrém motorsport fesztivál