2011. aug 24.

A Ferrari tovább harcol, miközben Maranellóban már a 2012-es autót építik

írta: FormaNet
A Ferrari tovább harcol, miközben Maranellóban már a 2012-es autót építik

A Ferrari -ahogy azt már a nyári szünet előtt bejelentette- hozzálát a 2012-es konstrukció építéséhez, ami természetesen nem jelenti azt, hogy az idei versenyt feladnák. A 150°Italia fejlesztése, a leglényegesebb elemek tekintetében a vége felé jár, így a maranellói gárda mostantól gőzerővel dolgozik egy versenyképesebb, a jelenlegi riválisok kihívásaira jobban reagáló jövő évi autón.

A hátralévő nyolc futamon a Ferrarinál nem kisebb a cél, mint a lehető legtöbb versenyt megnyerni, és közben reménykedni abban, hogy az élen álló Red Bull, és Sebastian Vettel hibázik.
Fernando Alonso jelenleg 145 ponttal a negyedik helyen áll a bajnokságban, és 89 ponttal van lemaradva az élen álló Vetteltől, így a futamgyőzelmek elengedhetetlenül fontosak a felzárkózáshoz, de az sem lényegtelen, hogy a német pilóta eközben hogyan szerepel.
 
A csapatfőnök, Stefano Domenicali elárulta, hogy tisztában vannak az esélyekkel, ettől függetlenül minden futamnak úgy állnak neki, hogy győzniük kell. A szakember azt is kifejtette, hogy a jövő évi autó egy sokkal agresszívebb kialakítást, és vonalvezetést követ, jóval innovatívabb lesz elődjénél, miután belátták, hogy az idei gép meglehetősen konzervatívra sikeredett.
 
"Reális célunk, hogy a hátralévő nyolc versenyen minél többször győzzünk, és a lehető legtöbb pontot szerezzük. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményekre leszünk képesek, de fontos az időmérőkön a megfelelő teljesítmény, mert jól tudjuk, hogy a bajnokság jelenlegi állását nagyon nehéz lesz megfordítani. Van még azért esély, és ezt el kell magunkkal hitetni. A 150° Italia fejlesztésének a végén járunk, ami nem azt jelenti, hogy ezzel már nem dolgozunk tovább, de mostantól gőzerővel építjük a 2012-es autót. A jövő évi szabályváltozások a kipufogó rendszeren kívül nem jelentősek, így az autó tulajdonképpen a 2011-es továbbfejlesztése is lehetne. Annyit azonban el tudok mondani, hogy a szélcsatornás kísérleteket látva, az új konstrukció egy nagyon újszerű versenygép lesz, ami már a tervező asztalokon is egyértelműen látszik. Tégy az, hogy ez várható is, hiszen 2012-re olyan gépet akarunk, ami már a szezon elejétől versenyképes lesz” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke.    

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 alonso forma1 maranello stafano domenicali