2011. aug 25.

A Ferrari sem feledkezett meg Schumacherről

írta: FormaNet
A Ferrari sem feledkezett meg Schumacherről

A belgiumi versenyhétvége minden kétséget kizáróan Michael Schumacherről szól majd, hiszen a hétszeres világbajnok itt ünnepli F1-es bemutatkozásának 20. évfordulóját, melynek alkalmából a Ferrari is sok sikert kívánt, egykori versenyzőjének.
 
Az olasz gyártó elnöke, Luca di Montezemolo az együtt töltött sikeres évekre emlékezett, ami egyedülálló a csapat történelmében, hiszen öt egymást követő világbajnoki címet ünnepeltek együtt 2000 és 2004 között, így nem csoda, hogy a 42 éves német pilótára még mindig úgy tekintenek Maranellóban, mint a Ferrari történelmének egyik legnagyobb alakjára.
 
"Michael mindig is ott lesz minden férfi és nő szívében, aki Maranellóban dolgozik, és az ágaskodó ló rajongóinak szívében szintén. Az elmúlt 20 év jelentős részét nálunk töltötte, és olyan eredményeket értünk el együtt, amiket nagyon nehéz lesz megismételni. Hihetetlen a versenyzés iránti szenvedélye, és bátorságával valamint elszántságával mindannyiunk csodálatát elnyerte. A Ferrari nevében szeretném megköszönni neki mindazt, amit értünk tett, és minden jót kívánok neki a 20. évfordulóján a világ legnagyobb sportjában."
 
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, hogy a csapat egy kis meglepetést is tartogat Schumacher számára.
 
"Készülünk egy kis aprósággal erre az alkalomra. Még ha jelenleg már egy rivális versenyautóban is ül, Michael mindig is a csapat barátja marad, és nem is lehetne ez másként, hiszen az évek során annyi mindenben osztoztunk, és együtt fejlődtünk. Mikor ránézek a statisztikáira, különösen arra a hosszú időre, amit a Ferrarinál töltött, mindig rádöbbenek, hogy milyen rendkívüli adatok ezek. Valójában azt hiszem, hogy ezt sosem lehet már megismételni. Nagyon sok személyes emlékem kötődik hozzá, melyek közül néhány valóban ehhez a versenypályához fűződik, de nehéz ezek közül egyet kiemelni. Inkább a jövőre gondolok, mert biztos vagyok benne, hogy az is tartogat még számára néhány különleges pillanatot."
 
Egykori nagy riválisa, Fernando Alonso a csütörtöki sajtótájékoztatón emlékezett vissza azokra az időkre, amikor még csak a televízión keresztül ismerte későbbi vetélytársát.
 
"Először ’94-ben hallottam Michaelről, sajnos éppen Ayrton (Senna) balesetével kapcsolatban, hiszen akkor Michael vezette a futamot (San Marinoi Nagydíj). Abban az időben Spanyolországban még nem volt rendszeres F1-es TV közvetítés, így nem sokat tudtam erről a sportról. Mint azt már nagyon sokszor mondtam, minden tiszteletem Michaelé, aki az egyik legnagyobb, vagy a talán legnagyobb ebben a sportban. Nagy öröm számomra, hogy versenyezhetek vele, és mindig emlékezni fogok a nagy csatáinkra. Kiváltságos érzés ellene versenyezni" – nyilatkozta a spanyol.
 
Schumacher egykori csapattársa, Felipe Massa saját blogjában szintén nem felejtette el jókívánságait átadni valamikori mesterének.
 
"Sok emléket őrzök Michaelről, de emlékszem például az 1994-es évre, amikor még gyerek voltam. Michael egy nagyon erős versenyző volt, és vezette a bajnokságot, ami miatt máris ismert lett Brazíliában, hiszen egy fiatal srác egy olyan nagy versenyző előtt állt a pontversenyben, mint Ayrton Senna. Ez az eredménye rögtön ismertté tette őt Brazíliában. Azt nem mondom, hogy Michael gyorsabb volt, mint Senna, hiszen csak meg kell nézni Ayrton kvalifikációs szerepléseit, ők ketten nálam ugyanazon a szinten vannak. Michael fantasztikus karrierje egyedülálló a Formula-1-ben, és rekordjai egyszerűen lenyűgözők. Ez a 20. évforduló egy nagyon nagy dolog, és örülök, hogy ezt elérte, de azt hiszem rekordok szempontjából sokkal jelentősebbek a győzelmei, mint az évek száma. Hogy mit kívánok neki a hétvégére? Remélem, hogy egy jó versenye lesz, de a hátam mögött."

  

FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 jubileum michael schumacher belga nagydíj