2011. aug 25.

Kérdezz-felelek Vitalij Petrovval

írta: FormaNet
Kérdezz-felelek Vitalij Petrovval

A Lotus Renault tegnapi bejelentése a pilótacseréről kissé felkavarta a nyári szünet végi állóvizet, ám az élet Nick Heidfeld nélkül is megy tovább az istállónál. A Renault orosz versenyzője, Vitalij Petrov válaszolt néhány kérdésre.

Ez lesz a nyári szünet után az első nagydíj. Mik az elvárásaid?
 
Vitalij Petrov:
A Belga Nagydíj egy nagy verseny. Remélem a frissítések is jól működnek majd, és láthatjuk, hol tartunk a teljesítmény tekintetében. Tudom, hogy Spa nagyon jó lesz. Az előző évben igen kemény versenyem volt itt. Ez az egyik legjobb, és legnagyobb kihívást jelentő pálya a pilóták számára, mert számtalan különféle kanyarból, szintkülönbségekből áll, és az időjárás is pillanatok alatt megváltozhat. Ez egyik forduló még nedves lehet, míg a pálya másik oldala teljesen száraz. Sosem tudhatjuk, mire számíthatunk Spában, de azt remélem, sokkal felkészültebben állunk neki a hétvégének. Ez kiemelten fontos számunkra a szezon közepénél, de tudom, hogy képesek vagyunk megcsinálni.
 
Mennyire fontos a szünet a szezon felénél, ami lehetővé teszi a pilótáknak, hogy átgondolják az eddig történteket?
 
VP: Azt gondolom, a csapat számára nagyon fontos a szünet, mert lehetőségünk van értelmezni, mi miért történt. A mi esetünkben fontos, hogy tudjuk, miért csökkent a teljesítményünk, és azt hiszem, ez megtörtént. Ha az én oldalamról nézem a dolgot, nálam is újra lettek töltve az akkumulátorok. A szezon első fele nehéz volt, és elfáradtam, de egy kis kikapcsolódás után készen állok a harcra.
 
Visszatekintve, hogyan foglalnád össze a szezon első felét, és milyen elképzeléseid vannak az elkövetkező időszakra?
 
VP: A szezon első fele nem volt olyan sikeres mint azt reméltük, egyértelműen vesztett az autó a teljesítményéből, onnantól, hogy megérkeztünk az európai versenyekre. A csapatnak egy kis időre volt szüksége ahhoz, hogy megértsük mi okozta a problémát, de azt hiszem ezt mostanra sikerült megállapítani. Jelenleg szilárdan az elkövetkező versenyekre tekintünk, és nem csak hangzatos szó az ébredésünk. A szezon végéhez közeledve a kitartás egyre nagyobb szerepet kap mindenkinél, és nagyon remélem, hogy ebben a tekintetben mi vagyunk az egyik legfelkészültebb csapat.
 
A 2011-es szezonban eddig már több pontot szerzett, mint a tavalyi évben összesen. Mi ennek a titka?
 
VP: Nehéz ezt pontosan megmondani, de azt gondolom jobban sikerült a felkészülésünk a szezon előtt, és az erős kezdés Ausztráliában és Malajziában nyilvánvalóan sokat segített. Még jobban kivagyok éhezve az újabb pontszerzésekre, és ezt nagyon élvezem.
 
Spa-Francorchamps egy legendás pálya. Van-e olyan tulajdonsága, ami miatt különösen szereti?
 
VP: Nincs kedvenc kanyarom. Az természetesen nagyon fontos, hogy a pilóta az Eau Rouge-on teljes gázzal menjen át. Ez egy híres, és sokak által kedvelt pálya, és ez azt jelenti, hogy nagyon jó lenne itt egy jó eredményt elérni.
 
 

Szöveg. FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 renault forma1 belga nagydíj vitalij petrov